Zootehnistul Ruedi Biglers, în vârstă de 61 de ani, este proprietarul unei ferme din Moosseedorf, Elveția. Fermierul dă Cola purceilor din motive de sănătate.
Tratamentul se desfășoară timp de zece zile, după ce se schimbă complet hrănirea nou-născuților. În primele patru săptămâni de viață, purceii primesc lapte de scroafă de la mama lor. După aceea, există furaje de îngrășare făcute din fructe din cereale și proteine.
Această schimbare a hranei este dificilă. Laptele conține anticorpi care întăresc sistemul imunitar al animalelor tinere. După înțărcare, porcinele sunt sensibile la boli. Diareea este o problemă care poate avea consecințe potențial fatale.
Fiecare dintre cei 75 de purcei bea aproximativ un decilitru de Cola. Bigler toarnă băutura peste hrană. Animalele se aruncă imediat asupra ei.
Cola este foarte acidă și are un pH scăzut. Protejează stomacul purcelușilor de agenți patogeni, scrie Publika.
Cât de multă cafeină conține o Coca‑Cola comparativ cu o cafea
100 ml de Coca‑Cola conțin 9,7 mg de cafeină. Adică aproximativ 32 mg de cafeină sunt într-o doză de 330 ml de Coca‑Cola Original. În schimb, o cană de ceai conține aproximativ 75 mg de cafeină, iar o cană de cafea are aproximativ 100 mg de cafeină.
Cafeina sau cofeina este un alcaloid din grupa purinelor, care se găsește în cafea, ceai, mate, guarana și cacao. Este unul dintre cei mai vechi stimulanți naturali folosiți de om.
În 1820, la solicitarea lui Goethe, farmacistul german Friedlieb Ferdinand Rungef izolează cofeină pură din boabele de cafea. În 1821, independent de Runge, farmaciștii francezi Pierre Joseph Pelletier, Joseph Bienaimé Caventou și Pierre Robiquet reușesc de asemenea să izoleze cafeina.
În anul 1832, Pfaff și Justus von Liebig descoperă formula chimică a cofeinei. Formula structurală va fi descoperită în 1895 de Hermann Emil Fischer. Mecanismul de acțiune al cafeinei a fost studiat în secolul XX.
Cafeina este larg utilizată în alimentație, prin consumul de cafea:
O ceașcă de cafea (150 ml) conține între 30 – 100 mg de cafeină
O ceașcă de cafea espresso (30 ml) conține cca. 40 mg de cafeină
O ceașcă de cacao conține 6 mg de cofeină
Ciocolata conține cofeină între 15 – 90 mg/100 g
O doză de energizant(250 ml) conține între 75 si 80 mg de cafeină
O doză de Cola (330 ml)conține între 30 și 40 mg de cafeină.
Efectul cafeinei depinde de o serie de factori cum ar fi: vârsta, obiceiul de a consuma, tutunul, viteza de eliminare a organismului etc. Procesul de eliminare a cafeinei poate fi mai rapid la unele persoane care beau mai multă cafea față de cele care consumă ocazional (citește mai mult AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Când începe explorarea Cartofului de Aur, cel mai "scump" asteroid din spațiu, estimat la 10.000 de cvadrilioane de dolari. NASA a făcut anunțul
- A murit Naomy, cea mai controversată vedetă a anilor 2000
- Semafoarele care educă șoferii. Titi Aur: Spania are de foarte mult timp introdus acest sistem. E demonstrat 100% că sunt utile / video
- Adrian Negrescu: Va fi primul Paște fără miel pentru majoritatea românilor, în condițiile în care prețul cărnii a atins un nivel fără precedent în ultimii 30 de ani
- Weekendul 19-21 aprilie, marcat de un eveniment nemaiîntâlnit din 1941 încoace. Daniela Simulescu: Nu ne plictisim deloc zilele ce urmează!
- Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu
- Prima luptă între un pilot uman și un avion controlat de inteligența artificială: Un "moment de transformare în istoria aerospațială"
- Paradox cu judecătoarea care nu știa că Sebi a murit. Motivul pentru care a făcut „gogonate“ în sala de judecată / video
- Klaus Iohannis, în Republica Coreea. E prima țară din regiunea Asia-Pacific cu care România a ridicat relațiile la nivel de Parteneriat Strategic, semnat în 2008
- Au început să apară supermarketuri low-cost. Locuitorii se declară încântați de prețurile mult mai mici ale produselor