Motivul pentru care un fermier își hrănește purceii cu Coca-Cola
Ruedi Biglers, un zootehnist care are o fermă de porci, își hrănește animalele cu Coca-Cola.
Zootehnistul Ruedi Biglers, în vârstă de 61 de ani, este proprietarul unei ferme din Moosseedorf, Elveția. Fermierul dă Cola purceilor din motive de sănătate.
Tratamentul se desfășoară timp de zece zile, după ce se schimbă complet hrănirea nou-născuților. În primele patru săptămâni de viață, purceii primesc lapte de scroafă de la mama lor. După aceea, există furaje de îngrășare făcute din fructe din cereale și proteine.
Această schimbare a hranei este dificilă. Laptele conține anticorpi care întăresc sistemul imunitar al animalelor tinere. După înțărcare, porcinele sunt sensibile la boli. Diareea este o problemă care poate avea consecințe potențial fatale.
Fiecare dintre cei 75 de purcei bea aproximativ un decilitru de Cola. Bigler toarnă băutura peste hrană. Animalele se aruncă imediat asupra ei.
Cola este foarte acidă și are un pH scăzut. Protejează stomacul purcelușilor de agenți patogeni, scrie Publika.
Cât de multă cafeină conține o Coca‑Cola comparativ cu o cafea
100 ml de Coca‑Cola conțin 9,7 mg de cafeină. Adică aproximativ 32 mg de cafeină sunt într-o doză de 330 ml de Coca‑Cola Original. În schimb, o cană de ceai conține aproximativ 75 mg de cafeină, iar o cană de cafea are aproximativ 100 mg de cafeină.
Cafeina sau cofeina este un alcaloid din grupa purinelor, care se găsește în cafea, ceai, mate, guarana și cacao. Este unul dintre cei mai vechi stimulanți naturali folosiți de om.
În 1820, la solicitarea lui Goethe, farmacistul german Friedlieb Ferdinand Rungef izolează cofeină pură din boabele de cafea. În 1821, independent de Runge, farmaciștii francezi Pierre Joseph Pelletier, Joseph Bienaimé Caventou și Pierre Robiquet reușesc de asemenea să izoleze cafeina.
În anul 1832, Pfaff și Justus von Liebig descoperă formula chimică a cofeinei. Formula structurală va fi descoperită în 1895 de Hermann Emil Fischer. Mecanismul de acțiune al cafeinei a fost studiat în secolul XX.
Cafeina este larg utilizată în alimentație, prin consumul de cafea:
O ceașcă de cafea (150 ml) conține între 30 – 100 mg de cafeină
O ceașcă de cafea espresso (30 ml) conține cca. 40 mg de cafeină
O ceașcă de cacao conține 6 mg de cofeină
Ciocolata conține cofeină între 15 – 90 mg/100 g
O doză de energizant(250 ml) conține între 75 si 80 mg de cafeină
O doză de Cola (330 ml)conține între 30 și 40 mg de cafeină.
Efectul cafeinei depinde de o serie de factori cum ar fi: vârsta, obiceiul de a consuma, tutunul, viteza de eliminare a organismului etc. Procesul de eliminare a cafeinei poate fi mai rapid la unele persoane care beau mai multă cafea față de cele care consumă ocazional (citește mai mult AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News