Data publicării:

Motivul pentru care nu ar trebui să folosești telefonul când ești în baie

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/,
Sursa foto: https://www.freepik.com/,
Odată cu apariția telefoanelor mobile inteligente, acestea au devenit aproape indispensabile în baie. Iată de ce nu e bine să fie folosite acolo!

Chiar dacă este ceva ce face aproape toată lumea, este, în mod curios, nerecomandabil. Studiul de la Initial Washroom Hygiene a descoperit că mai mult de jumătate dintre telefoanele inteligente au un "nivel ridicat" de contaminare biologică.

De fapt, telefonul are două ori mai mulți germeni decât scaunul unei toalete, iar un telefon prezintă niveluri de contaminare de șase ori mai mari.

Cercetarea a utilizat teste cu bețișoare de trifosfat de adenozină (ATP) împreună cu un cititor de bioluminiscență ATP pentru a detecta forme de viață prea mici pentru a fi văzute cu ochiul liber. După analizarea probelor de pe suprafețele a 50 de telefoane diferite, rezultatele au fost clare: 52% dintre ele, conform standardelor experților, erau "foarte contaminate" cu microbi.

Un sondaj de cercetare a consumatorilor, realizat pe mai mult de 2.000 de participanți, a adus în atenție obiceiurile de utilizare a telefoanelor mobile ale publicului din Regatul Unit, dezvăluind o imagine destul de nesănătoasă. Studiul a constatat că unul din patru adulți a recunoscut că nu își curăță niciodată telefonul, ceea ce ar putea explica de ce telefoanele noastre sunt focare de germeni.

În plus, 59% dintre persoane au recunoscut că au folosit telefoanele în timp ce erau în baie. Pentru a agrava lucrurile, 15% au recunoscut că nu se spală întotdeauna pe mâini după ce merg la baie, ceea ce ar putea transfera bacterii pe telefoanele lor chiar și dacă nu le folosesc în interiorul băii.

În ceea ce privește diferențele de gen, s-a constatat că bărbații aveau cu 10% mai multe șanse decât femeile (64% comparativ cu 55%) să-și ducă dispozitivele la baie, iar 24% dintre bărbați o făceau întotdeauna.

Jamie Woodhall, manager de inovații tehnologice la Initial Washroom Hygiene, spune: "Telefoanele noastre sunt un rezervor comun pentru patogenii potențial dăunători, iar noi știm că oamenii au tendința de a le folosi în timp ce sunt la baie. Acest lucru este deosebit de alarmant atunci când se ia în considerare faptul că până la 80% din toate infecțiile sunt transmise prin atingere".

"Așadar, atunci când oamenii își folosesc telefoanele și le apropie de gură în timpul unei convorbiri, cresc potențial șansele de a contracta o boală. Igiena mâinilor este de o importanță vitală. Gândește-te de câte ori atingi telefonul tău în fiecare zi", continuă Woodhall.

"De fiecare dată când o faci, ai putea colecta și răspândi activitate microbială. Spălarea regulată a mâinilor este una dintre cele mai puternice măsuri pe care oamenii le pot lua pentru a ajuta la prevenirea răspândirii bacteriilor și bolilor. Recomandăm să vă spălați pe mâini cel puțin de cinci ori pe zi, precum și de fiecare dată când folosiți baia. Și, desigur, ajută să curățați telefonul periodic cu un șervețel antibacterian", a concluzionat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel