Motivul pentru care Băsescu l-a atacat pe Avocatul Poporului
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Băsescu55
Băsescu55

Președintele Traian Băsescu s-a declarat, marți, nemulțumit de Avocatul Poporului, pe care l-a acuzat că nu a atacat niciuna dintre cele 96 de Ordonanțe de Urgență emise de Guvernul Ponta. Iată însă

„Sunt 96 de Ordonanțe de Urgență emise de Guvernul Ponta, niciuna atacată de Avocatul Poporului, inclusiv cea care încălcată grosier, tratamentul egal al persoanelor și care se referă la legea insolvenței. Am înțeles că Avocatul Poporului anunța astăzi că reflectează, că se gândește”, spunea Traian Băsescu marți, în ziua în care Avocatul Poporului anunțase că analizează posibilitatea ridicării unei excepţii de neconstituţionalitate în faţa Curţii Constituţionale, cu privire la dispoziţiile OUG 91/2013.

De Ce îl atacă Băsescu pe Anastasiu

În lumea juridică, Anastasiu Crișu este cunoscut ca procurorul Curții de Conturi care i-a deschis un dosar lui Traian Băsescu în 2002, când acesta era primarul Capitalei, pentru un presupus prejudiciu de 37,95 miliarde de lei adus bugetului municipalităţii.

Anastasiu Crișu, pe atunci procurorul general financiar al Curţii de Conturi, a sesizat Colegiul Jurisdicţional al Municipiului Bucureşti pe motiv că, în calitatea de ordonator de credite, primarul general nu a avut aprobarea CGMB pentru o serie de plăţi făcute unei firme în schimbul unor lucrări la Pasajul Basarab, pentru care nu avea avizul municipalităţii.

Cazul a fost repartizat judecătorului financiar Petre Lăzăroiu, care l-a exonerat însă pe Băsescu de acuzaţii. Lăzăroiu este în prezent judecător al CCR.

Miercuri, Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituțională a României OUG 91/2013, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, pe motiv de neconstituționalitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel