Data actualizării:
Data publicării:

Motivul invocat de Vlad Pascu pentru a fi eliberat. UPDATE: Decizia magistraților în cazul său și a lui "Maru"

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Vlad Pascu a fost adus din nou în faţa instanţei. Acesta a cerut din nou să fie eliberat.

UPDATE 2:

Vlad Pascu rămâne în arest încă pentru 30 de zile, au decis magistrații. Aceștia au respins cererea ca măsura arestului preventiv să fie înlocuită cu arestul la domiciliu, catalogând-o ca fiind nefondată, transmite Antena 3 CNN.

El a fost obligat la plata a 600 lei cheltuieli de judecată către stat. Vlad Pascu rămâne așadar după gratii, încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă din Constanța.

UPDATE 1:

Tudor Duma, zis "Maru", dealerul care îi furniza droguri lui Vlad Pascu, rămâne în arest preventiv, a decis marți Curtea de Apel Bucureşti, transmite Agerpres. Decizia vine după ce în urmă cu câteva zile, un judecător de la Tribunalul Bucureşti a dispus eliberarea lui Tudor Duma şi plasarea lui sub control judiciar.

Reamintim că trei tineri din anturajul lui Vlad Pascu, şoferul de 19 ani aflat sub influenţa drogurilor care a omorât doi tineri în localitatea 2 Mai, au fost trimişi în judecată de DIICOT în decembrie 2023. Este vorba de Tudor Duma, zis "Maru", şi fraţii Ştefan Ciprian Constantin şi Costin Anton Constantin, acuzaţi de trafic de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată, deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu, în formă continuată, şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. "Maru" i-ar fi furnizat droguri lui Vlad Pascu. El a fost cel care a spart farmacia Spitalului Floreasca cu puţin timp înainte de a fi ridicat şi dus la DIICOT pentru audieri.

Știrea inițială:

Vlad Pascu, tânărul care s-a urcat drogat la volan şi a ucis doi tineri în localitatea 2 Mai, a ajuns marți, 27 februarie, din nou în faţa instanţei. Acesta cere judecătorilor să fie eliberat din arest preventiv.

Potrivit Antena 3 CNN, Vlad Pascu a spus în faţa magistraţilor de la Tribunalul din Constanţa că în noaptea în care a avut loc accidentul fatal nu a avut vizibilitate şi că nu s-a gândit că pe o șosea de mare viteză ar putea fi pietoni pe marginea drumului. Așa ar încerca tânărul să își justifice fapta, afirmând că tragedia nu a putut fi evitată. Totuși, el ar fi spus că regretă cele întâmplate.

Motivul pentru care Vlad Pascu cere să fie eliberat din arest

Mai mult decât atât, Vlad Pascu le cere magistraților ca măsura arestului preventiv să fie înlocuită pe motiv că el ar vrea să îşi continue studiile și acuzând că în spatele gratiilor nu are dreptul la educaţie.

Avocaţii tânărului susțin că Vlad Pascu nu mai reprezintă un pericol și cer ca această măsură a arestului preventiv să fie înlocuită cu arestul la domiciliu.

Reamintim că în urmă cu o săptămână a avut loc primul termen în procesul în care Pascu este acuzat de ucidere din culpă după moartea celor doi tineri. Judecătoarea de la Mangalia a stârnit un val de indignare în spațiul public după ce a întrebat dacă una din victimele accidentului se află în sala de judecată, dând de înțeles că nu studiase deloc cazul înainte de proces. Ulterior, Inspecția Judiciară a anunțat că judecătoarea Ancuţa Popoviciu va fi anchetată pentru mai multe motive: suspiciunea nerespectării obligației de a studia dosarele înainte de ședința de judecată, modul în care gestionează și comportamentul din sala de ședințe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel