Motivul incredibil pentru care deținuții au incendiat un penitenciar din Italia.
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Ron Lach: Pexels
Fotografie de la Ron Lach: Pexels
Alarma a fost dată vineri în jurul orei locale 22:00, când mai mulţi deţinuţi au dat foc cearşafurilor şi saltelelor din celule, iar flăcările şi fumul s-au extins imediat, ceea ce a obligat conducerea centrului penitenciar să ordoneze evacuarea totală a două etaje, în timp ce forţele de ordine au întărit măsurile de securitate în întreaga închisoare.

Protestul unor deținuți de vineri seara a degenerat, stârnind două incendii.

”În jurul orei 22.00, ieri, unii deținuți ai Penitenciarului Cremona, se pare pentru a protesta din cauza neadministrarii unui psihotrop, au incendiat celulele respective. Flăcările s-au extins implicând două secții de închisoare de pe două etaje ale clădirii, al doilea și al treilea, fiind necesară evacuarea a aproximativ 80 de spații închise.

Detașamentul de Pompieri, care a intervenit în sprijinul Poliției Penitenciarelor, ar fi avut nevoie de câteva ore pentru a stinge incendiul. Închisoarea este păzită extern de poliție”. Acest lucru a fost raportat de Gennarino De Fazio, secretarul general al Poliției Penitenciarelor UILPA potrivit Il Giorno.

”Iadul trăiește în închisori de prea mult timp, uneori, ca în cazul Cremonei, nu numai metaforic. Șefii DAP se schimbă, trei în doi ani, dar nu se schimbă atitudinea Statului, care rămâne neputincios. Este clar, așa cum am subliniat de mai multe ori, că disfuncționalitatea gravă a sistemului nu poate fi abordată doar prin mijloace administrative, ci că este nevoie de intervenția politicii, a Ministerului Justiției și a Guvernului”, adaugă sindicalistul.

„Am semnalat în repetate rânduri problemele foarte grave ale închisorii cremonese, care la cele comune aproape tuturor instituțiilor penitenciare din țară adaugă dificultăți deosebite, precum cele care decurg din faptul că nu a fost repartizat un comandant al titularului de poliție penitenciar timp de aproximativ trei ani și problemele managementul în ansamblu, care se caracterizează prin tulburări continue”.

 

Citește și...

Alertă cu bombă în Centrul Comercial Băneasa. O persoană a sesizat un dispozitiv periculos

Potrivit Poliției Capitalei, polițiștii au fost alertați de către o structură a Jandarmeriei cu privire la faptul că o persoană a sesizat prezența unui dispozitiv periculos în incinta unui complex comercial din sectorul 1.

Astăzi, 4 iunie 2022, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată de către o structură a Jandarmeriei, cu privire la faptul că o persoană a sesizat prezența unui dispozitiv periculos în incinta unui complex comercial din sectorul 1.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel