Motivaţie incredibiblă a Minorităţilor. De ce votează uninominalul pur
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Varujan Pambuccian, liderul grupului Minorităţilor din Parlament, a oferit o motivaţie greu de înţeles pentru votul favorabil la uninominalul pur. Pambuccian susţine că trebuie să facem şi acest experiment pentru a ne lămuri că uninominalul nu este un sistem potrivit pentru România. 

"Noi întotdeauna experimentăm, iese prost, după care o luăm în altă direcţie, de obicei şi mai proastă. Tot şirul se întrerupe când lucrurile ies foarte prost", a spus Pambuccian.

El a precizat că grupul său parlamentar a ajuns de mult la concluzia că varianta cea mai potrivită pentru România ar fi republica parlamentară, cu un Parlament amplu. "De data asta o să votăm proiectul ăsta, pentru că e foarte bine să ducem lucrurile până la ultima lor consecinţă, ca după aceea să înţelegem că poate ar trebui să regândim sistemul, să căutăm o cale echilibrată în care puterile din stat să se poată amenda real unele pe celelalte, în care partidele să devină instituţii puternice. Aşa că vom vota, vom ajunge şi la ultima consecinţă, şi cu asta cred că ideea de uninominal va dispărea o dată pentru totdeauna", a spus Pambuccian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel