Moţiunea opoziţiei privind etnobotanicele, restituită iniţiatorilor de conducerea Camerei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
vot parlament
vot parlament

Moţiunea simplă a opoziţiei pe tema etnobotanicelor, intitulată „PDL - partidul drogurilor uşoare“, va fi restituită iniţiatorilor, deoarece foloseşte în titlu numele unui partid, a decis, marţi, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.

Liderul deputaţilor PSD Mircea Duşa a declarat, marţi, că prin votul partidelor din arcul guvernamental, Biroul Permanent a respins moţiunea simplă privind etnobotanicele iniţiată de PSD şi PNL, transmite Mediafax.

Argumentul invocat de PDL, UNPR şi UDMR a fost că moţiunea făcea referire în titlu la PDL, încălcând astfel prevederile regulamentare potrivit cărora numele unui partid nu poate fi folosit în titlul unei moţiuni.

Moţiunea simplă a fost restituită iniţiatorilor, 140 de deputaţi PSD şi PNL, aceştia urmând să decidă dacă refac titlul sau dacă reiau procedura parlamentară implicată.

Duşa a precizat că este posibil ca opoziţia să redepună moţiunea simplă săptămâna viitoare la Camerea Deputaţilor. Preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean (PDL), a precizat, după acest anunţ, că este pentru prima dată, din 1990 şi până în prezent, când este depusă o moţiune simplă împotriva unui partid politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel