Moțiunea de cenzură, citită joi în plenul reunit. Ionuț Moșteanu: Dacă vreți ca Florin Cîțu să plece, veniți să votați
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Moțiunea de cenzură, citită joi în plenul reunit. Ionuț Moșteanu: Dacă vreți ca Florin Cîțu să plece, veniți să votați / Foto: Facebook Parlamentul României
Moțiunea de cenzură, citită joi în plenul reunit. Ionuț Moșteanu: Dacă vreți ca Florin Cîțu să plece, veniți să votați / Foto: Facebook Parlamentul României
Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, a spus că joi va fi citită în plenul reunit moțiunea de cenzură.

Purtătorul de cuvânt al USR PLUS Ionuț Moșteanu a spus că joi în plenul reunit va fi citită moțiunea și i-a chemat pe toți cei care vor ca premierul Florin Cîțu să plece să o voteze. „PSD a boicotat de vineri seara 4 ședințe de Birou Permanent Reunit, a spus Moșteanu.

VEZI ȘI: Orban și Dragu vor convoca plenul Parlamentului pentru a fi citită moțiunea

Ionuț Moșteanu, atac la PSD



Ionuț Moșteanu a atacat PSD, care, în opinia lui, „îi ține spatele lui Florin Cîțu și îl lasă agățat la Palatul Victoria”, relatează Mediafax.

„L-am auzit pe domnul Ciolacu șapte luni spunând că Florin Cîțu trebuie să plece și de vineri seara s-a ivit ocazia să facă ceva concret pentru a-l trimite acasă pe Florin Cîțu. Și atunci s-a încurcat în declarații, cu care au zăpăcit și propriul activ și votanții PSD. Dacă vreți ca Florin Cîțu să plece, veniți să votați”, a spus Moșteanu.

Acesta a mai spus că de vineri seara PSD a boicotat 4 ședințe de Birou Permanent Reunit pentru a nu permite intrarea firească în calendar a acestei moțiuni. Moșteanu a precizat că președinții celor două camere un acționat legal, convocând pentru joi plenul reunit.

„Vor fi parlamentarii USR PLUS, vom citi moțiunea. Aceasta va intra în parcursul parlamentar, așa cum ar fi fost normal să fie de o săptămână aproape.”, a mai spus Moșteanu.

Orban, despre refuzul de a dezbate o moțiune

Astfel, moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR va fi citită în plenul reunit al Parlamentului joi. Moțiunea de cenzură semnată de parlamentari ai AUR și USR PLUS a fost transmisă, marți, Guvernului, chiar de către Ludovic Orban, care este și președintele PNL.

El a citat, marți, după ședința BPR care nu a avut cvorum, dintr-o decizie CCR, potrivit căreia „împiedicarea prezentării și refuzul de a dezbate o moțiune de cenzură deja depusă sunt contrare Constituției întrucât acest lucru ar echivala cu eliminarea posibilității Opoziției parlamentare de a cenzura și controla deciziile guvernamentale de angajare a răspunderii”. Hotărârea CCR precizează că moțiunea de cenzură trebuie citită în termen de 5 zile, iar aceasta a fost depusă vineri.

VEZI ȘI: Diana Tache: PSD va asigura cvorumum

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel