Moțiunea de cenzură a fost transmisă Guvernului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Moțiunea de cenzură a fost transmisă, marți, Guvernului.

Moțiunea de cenzură, semnată de parlamentari ai AUR și USR PLUS, a fost transmisă, marți, 7 septembrie, Guvernului.

Cel care a transmis Guvernului moțiunea de cenzură este președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Amintim că Ludovic Orban a citat, marți, după ședința BPR care nu a avut cvorum, dintr-o decizie CCR, potrivit căreia „împiedicarea prezentării și refuzul de a dezbate o moțiune de cenzură deja depusă sunt contrare Constituției întrucât acest lucru ar echivala cu eliminarea posibilității Opoziției parlamentare de a cenzura și controla deciziile guvernamentale de angajare a răspunderii”. „Derularea calendarului moțiunii de cenzură este obligatorie, pentru că nerespectarea procedurii înseamnă încălcarea Constituției. Astăzi (marți – n.r.) voi comunica Guvernului moțiunea de cenzură”, a spus Ludovic Orban.

Acesta a precizat că a primit la cabinetul parlamentar toate semnăturile în original ale inițiatorilor moțiunii de cenzură.

Președintele Klaus Iohannis: Vom găsi o soluție bună și pentru această criză

Amintim că președintele Klaus Iohannis a garantat, marți, în fața diplomaților români, că vor fi găsite cele mai potrivite soluții pentru actuala criză politică.

„În România se respectă valorile democratice, Constituția și, chiar dacă avem acum o criză guvernamentală, nu ne abatem de la parcursul european și euro-atlantic. Vom găsi o soluție bună și pentru această criză. Acesta e mesajul pe care vă rog să-l transmiteți în statele în care reprezentați țara noastră. România continuă să fie o țară stabilă care nu deraiază de la valorile și angajamentele asumate. Vă garantez că vom găsi cele mai potrivite soluții pentru actuala criză politică și guvernarea pentru România și pentru românia va continua”, le-a spus Klaus Iohannis diplomaților români.

Miniștrii USR PLUS și-au depus, marți dimineață, demisiile din Guvern.

USR PLUS cere schimbarea din funcția a premierului Florin Cîțu și a depus o moțiune de cenzură, alături de parlamentarii AUR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel