Data publicării:

Moțiune de cenzură. Tăriceanu: Fără niciun fel de ezitare vă spun lucrul acesta

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Politica
WhatsApp
Dragnea și Tăriceanu
Dragnea și Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu, lider al ALDE, a declarat, duminică seara, că majoritatea parlamentară formată din PSD şi ALDE are un număr mult mai de voturi faţă de partidele din opoziţie, iar actuala coaliţia va rămâne la guvernare.

Întrebat dacă ar putea 'pica' guvernul la o moţiune de cenzură, Tăriceanu a infirmat, arătând că partidele din opoziţie au număr insuficient de voturi pentru a trece o moţiune şi coaliţia este stabilă.

„Nu, absolut sigur (nu ar pica guvernul n.r.), fără niciun fel de ezitare vă spun lucrul acesta. (...) Ele votează şi acum împreună, dar nu au majoritate. Ca să treacă o moţiunea e o chestiune simplă, e cu număr de voturi. Majoritatea care este PSD plus ALDE are un număr de voturi mult mai mare decât tot ce strânge PNL, USR şi nu ştiu, PMP probabil, dacă mai există. (...) Lucrurile sunt simple, strângând vot cu vot nu le iese numărul, trebuie să le iasă jumătate plus unu ca să răstoarne guvernul, nu iese', a spus liderul ALDE la România TV.

Tăriceanu a susţinut că se încearcă 'să se bage fitile' între PSD şi ALDE, însă diferenţele de opinie dintre cele două partide nu sunt motive pentru ruperea coaliţiei şi ele pot fi discutate şi armonizate la reuninile politice ale coaliţiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel