Moțiune cenzură Virgil Popescu. Ciolacu, explicații privind votul. Reacția lui Ciucă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu, președintele PSD, a venit cu precizări, după ce s-a abținut la moțiunea simplă împotriva lui Virgil Popescu.

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a explicat votul de la moțiunea simplă împotriva lui Virgil Popescu:

„În primul rând, aș vrea să mulțumesc colegilor mei din PSD. Ei au dat un vot pentru această coaliție. Nu poți să dai altfel de vot decât s-a decis și să ai pretenții să menții o coaliție. Nu există, în acest moment, în România, altă coaliție care poate să conducă țara și la mulțumesc colegilor mei. În ceea ce privește votul meu, a fost un vot de principiu și niciun ministru, din partea mea, nu are un cec în alb“, a spus Ciolacu.

„Vă mențineți ideea că ar trebui remaniat domnul Popescu?“, a fost întrebat Ciolacu.

„Repet, votul meu a fost un vot de principiu și niciun ministru nu are un cec în alb“,a replicat Ciolacu.

„Remanierea se face în Guvern“, a intervenit premierul Nicolae Ciucă.

@rodcnews #ciolacu #dcnews #virgilpopescu #energie ♬ sunet original - DC News

Anunț despre pensii. Ciolacu și Ciucă, precizări

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au făcut, joi, mai multe declarații cu privire la pensiile românilor.

„Există o punere în aplicare a unui sistem gradual de măsuri. Ca prim obiectiv e aprovizionarea cu energie electrică a cetățenilor”, a spus, joi, premierul Nicolae Ciucă.

Premierul a fost întrebat, ulterior, dacă majorarea pensiilor cu 16 la sută este o variantă cu care se va merge în ședința coaliției. Marcel Ciolacu a intervenit: „Important este că atât eu, cât și domnul premier vedem această necesitate: de a fi pensiile majorate.”

„Mai mult, cred că ar trebui, domnule prim-ministru, să începem discuția și să intrăm cu Legea bugetului în Parlamentul României din luna noiembrie, odată cu a doua rectificare, astfel încât să fie un semnal clar de stabilitate și predictibilitate. Atunci, sunt ferm convins că vom veni cu toate aceste lucruri”, a zis președintele PSD.

Ulterior, Nicolae Ciucă a făcut următoarele precizări: „Am discutat acest subiect împreună cu domnul președinte Ciolacu. Am discutat în Guvern posibilitatea să avem date concrete despre proiecția bugetului pentru anul 2023. Am discutat cu ministrul de Finanțe și în luna octombrie vom avea în primă analiză proiectul de buget pentru anul 2023, urmând ca, în luna noiembrie, el să fie înaintat Parlamentului!”  (vezi video AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel