Data actualizării:
Data publicării:

MOȚIUNE CENZURĂ. Barna dezvăluie jocul UDMR. Culisele discuției cu Dăncilă

Autor: Bogdan Cotigă | Categorie: Politica
WhatsApp
Barna
Barna

Președintele USR, Dan Barna, a povestit, pentru DC News , despre condiția pe care a pus-o UDMR-ul pentru a vota moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă dar și despre motivul alegerii acestui moment pentru o întrevedere cu premierul. 

Barna ne-a explicat motivul pentru care a ales să aibă o întrevedere cu Viorica Dăncilă cu doar o săptămână înaintea votului pe moțiunea de cenzură inițiată de opoziție. "Întâlnirea a fost stabilită de marțea trecută când încă nu deciseserăm să depunem moțiunea. Am sunat-o pe doamna Dăncilă să îi spunem că nu trebuie să dea ordonanță pe legile justiției și a zis să ne vedem. Apoi am stabilit să ne vedem la finalul săptămânii. Nu am discutat despre moțiune și despre faptul că emiterea ordonanței ar omorî președinția României la Consiliul UE", a explicat președintele USR. 

Cum decurg negocierile

Dan Barna ne-a oferit și câteva detalii despre cum merg negocierile cu parlamentarii puterii și cei ai UDMR în vederea votului pentru moțiunea de cenzură de săptămâna viitoare. "USR depune toate eforturile să treacă această moțiune. Am primit multe promisiuni de la parlamentarii opoziției dar nu știu dacă se vor confirma sau nu la vot. Am discutat și cu UDMR. Ei au aceeași atitudine de 30 de ani. Dacă se generează o majoritate alternativă sunt dispuși să participe. Ne-au spus că dacă noua majoritate va depinde doar de voturile lor sunt gata să ajute," a mai spus Barna.   

În ce constă moțiunea de cenzură

Moţiunea de cenzură intitulată 'Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!', iniţiată de PNL, USR şi PMP, a fost depusă, vineri, la Parlament. Documentul este semnat de 163 de parlamentari. Birourile permanente reunite urmează să stabilească procedura dezbaterii. Potrivit regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, moţiunea de cenzură, iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor, se prezintă Birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor în ziua în care aceasta a fost depusă. Moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii. 

VEZI ȘI:

UPDATE Moțiunea de cenzură, la Parlament. Când va fi votată

Amnistie și grațiere. Barna: Dăncilă și Toader mi-au spus clar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel