Motanul Ahile a prezis victoria Spaniei în faţa Elveţiei la EURO 2020
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Motanul Ahile a prezis victoria Spaniei în faţa Elveţiei la EURO 2020
Motanul Ahile a prezis victoria Spaniei în faţa Elveţiei la EURO 2020
Motanul Ahile, 'oracolul' de la muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg, a prezis vineri victoria selecţionatei Spaniei în faţa Elveţiei, în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2020, informează EFE.

Ceremonia a avut loc în sala Bosfor a celebrului muzeu din fosta capitală imperială rusă, una dintre cele mai importante galerii de artă din lume. Ca şi în predicţiile anterioare ale felinei, curatorii muzeului i-au dat lui Ahile să miroasă două boluri cu mâncare. Imediat după ce le-au pus pe masă, montanul s-a repezit asupra castronului pe care se afla steagul Spaniei.

El a mâncat din acel bol circa un minut. Îngrijitorul a anunţat că Ahile nu a manifestat niciun interes faţă de castronul elveţian şi a optat pentru cel spaniol.

Echipa Spaniei ar fi câştigătoarea meciului şi s-ar califica în semifinalele EURO 2020

Prin urmare, echipa Spaniei ar fi câştigătoarea meciului şi s-ar califica în semifinalele turneului, adaugă EFE. Felina, una dintre comorile muzeului Ermitaj, este surdă dar aproape infailibilă atunci când vine vorba de alegerea câştigătorului pe terenul de fotbal.

De la debutul actualului Campionat European, Ahile a făcut şase predicţii, în cinci din ele reuşind să prevadă corect învingătoarea. În urmă cu trei ani, la Cupa Mondială din Rusia, motanul a prezis victoria selecţionatei ruse în faţa Spaniei, în optimile de finală, una dintre surprizele competiţiei. Ahile iubeşte fotbalul şi, potrivit îngrijitorilor săi, îşi petrece ziua jucându-se cu mingea în subsolurile muzeului.

Datorită surdităţii de care suferă de la naştere, Ahile şi-a dezvoltat foarte mult celelalte simţuri. Câteva zeci de pisici, ai căror strămoşi au fost aduşi de ţarul Petru cel Mare în secolul XVII, protejează în prezent de rozătoare capodoperele de la muzeul Ermitaj şi dispun de un personal dedicat lor. 

Programul complet al sferturilor de finală de la Euro 2020:

Elveția – Spania (vineri, 2 iulie, ora 19:00, St. Petersburg)
Belgia – Italia (vineri, 2 iulie, ora 22:00, Munchen)
Cehia – Danemarca (sâmbătă, 3 iulie, ora 19:00, Baku)
Ucraina – Anglia (sâmbătă, 3 iulie, ora 22:00, Roma)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel