Urmărește emisiunea live
Motan salvat după ce a încercat să ajungă... la închisoare
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Un motan care a fugit de zile bune de acasă a fost salvat în timp ce încerca să intre într-o închisoare. 

Un motan a fost salvat de Societatea Regală de Prevenire a Cruzimii faţă de Animale (RSPCA) după ce a rămas blocat pe un gard de peste 7 metri aflat în interiorul unei închisori din Marea Britanie, relatează vineri Press Association, scrie Agerpres. 

Motanul a fost observat de gardieni şi deţinuţi din închisoarea HM Haverigg din Millom, Cumbria, la 21 decembrie, după ce a rămas blocat în perimetrul instituţiei, pe un gard.

Pe unde s-a plimbat motanul

Nu am idee cum a reuşit să ajungă atât de departe în interiorul închisorii şi atât de sus pe gard... A reuşit să se deplaseze precar în partea superioară a gardului, dar asta înseamnă că a mers pe sârmă ghimpată. A fost la un pas de a cădea de trei ori, dar a reuşit să se prindă de sârmă şi să se tragă în sus, a explicat inspectorul RSPCA Martyn Fletcher.

Bietul motan era foarte speriat şi reticent la încercările de salvare. A fost nevoie de multă răbdare, de câteva scări şi de o vergea de salvare pentru a-l aduce jos în siguranţă, a adăugat Fletcher care l-a luat cu el acasă cu intenţia de a-l proteja pe perioada sărbătorilor de iarnă. Din fericire, proprietarii au luat legătura cu noi a doua zi după ce au aflat despre cele întâmplate de la vecinii lor, a spus el.

A fugit de acasă 

Motanul, care se numeşte Padfoot, fugise de acasă de câteva zile. El a fost dus la veterinar unde s-a constatat că nu avea decât câteva răni minore. Lipsea de vreo patru sau cinci zile, dar a mai făcut aşa ceva înainte, a declarat proprietara lui Padfoot, Angela Driver Swales. Acum a devenit un pic faimos; s-au făcut multe glume la adresa lui după ce a încercat să intre în închisoare!, a adăugat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel