Moscova introduce carantina în mai multe districte
Moscova introduce măsura carantinării în mai multe districte.
În mai multe regiuni din districtele administrative de sud și sud-est ale Moscovei a fost introdusă carantina din cauza gripei aviare, ordinele corespunzătoare fiind publicate pe site-ul primarului Moscovei, Serghei Sobyanin, scrie Interfax.
"Stabilirea măsurilor restrictive (carantină) în cadrul focarului epizootic a zonei amenințate și a zonei de supraveghere specificate la paragraful unu al prezentului ordin, pentru o perioadă până la implementarea măsurilor care vizează prevenirea răspândirii și eliminarea focarului de gripă aviară înalt patogenă; prevăzute de normele veterinare pentru implementarea măsurilor preventive, diagnostice, restrictive și de altă natură", se arată în ordinul primarului Moscovei.
Se observă că această decizie a fost luată în legătură cu detectarea cazurilor de păsări sălbatice cu gripă aviară foarte patogenă în regiunile Orekhovo-Borisovo de Nord și Brateevo. Lista zonelor amenințate include Orekhovo-Borisovo de nord și de sud, Zyablicovo, Brateevo, Kapotnya, Maryino, Lyublino, Pechatniki, Nagatinsky backwater, Nagatino-Sadovniki, Moskvorechye-Saburovo, Tsaritsyno, Biryulyovo Est și Vest, Certanovo de nord și de vest.
Documentul notează că verificările asupra executării ordinului este încredințat viceprimarului Moscovei pentru Dezvoltare Socială, Anastasia Rakova.
Ce este gripa aviară?
Gripa aviară, cunoscută și sub denumirea de gripă aviara sau gripă la păsări, este o boală virală cauzată de unele tulpini ale virusului gripal A care afectează în special păsările. Gripa aviară poate fi împărțită în două categorii principale: gripa aviară de înaltă patogenicitate și gripa aviară de joasă patogenicitate.
Gripa aviară de înaltă patogenicitate poate provoca boli grave și mortalitate semnificativă la păsări domestice și sălbatice. Aceasta poate fi transmisă de la păsări la oameni în cazuri rare și poate duce la complicații severe și chiar deces. Unele tulpini ale virusului gripal aviar, cum ar fi virusul H5N1, H7N9 și H5N6, au fost asociate cu infecții la oameni.
Gripa aviară de joasă patogenicitate cauzează, de obicei, afecțiuni ușoare sau asimptomatice la păsări și nu prezintă un pericol semnificativ pentru oameni. Transmiterea gripa aviară la oameni se poate produce prin contact direct cu păsările infectate sau cu excreții și secreții ale acestora. Cu toate acestea, transmiterea de la om la om este extrem de rară. Simptomele la oameni pot include febră, tuse, dureri musculare, frisoane și simptome respiratorii. În cazuri severe, gripa aviară poate duce la pneumonie și alte complicații grave.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News