Moscova exclude retragerea trupelor ruse din Ucraina în acest an. Kremlinul nu e de acord nici cu cei "trei pași către pace" ai lui Zelenski
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Moscova exclude retragerea trupelor ruse din Ucraina în acest an. Kremlinul nu e de acord nici cu cei "trei pași către pace" ai lui Zelenski / Foto: Pixabay, de The Pixelman
Moscova exclude retragerea trupelor ruse din Ucraina în acest an. Kremlinul nu e de acord nici cu cei "trei pași către pace" ai lui Zelenski / Foto: Pixabay, de The Pixelman
Kremlinul a exclus posibilitatea de a începe anul acesta retragerea trupelor ruse din Ucraina.

Faptul că Rusia poate începe să retragă trupele din Ucraina înainte de sfârșitul acestui an este exclus, a spus Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, transmite Interfax.

În timpul unei conversații cu reporterii, lui Peskov i s-a cerut să comenteze o propunere a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski ca Rusia să înceapă retragerea trupelor din Ucraina până la Crăciun. Reprezentantul Kremlinului a fost întrebat dacă Moscova este pregătită să fie de acord cu acest lucru înainte de sfârșitul acestui an.

"Acest lucru este exclus", a răspuns Peskov. El a explicat că "partea ucraineană trebuie să accepte realitățile care s-au dezvoltat în tot acest timp"

"Acestea sunt realitățile care au apărut din cauza liniei, a politicii care a fost dusă în ultimii cincisprezece sau chiar douăzeci de ani de conducerea Ucrainei și de actualul regim ucrainean", a continuat Peskov.

Potrivit acestuia, "aceste realități indică faptul că Federația Rusă are subiecte noi, au apărut ca urmare a referendumurilor care au avut loc în aceste teritorii".

"Fără a lua în considerare aceste noi realități, orice progres este imposibil", a spus Peskov.

VEZI ȘI: Ce se întâmplă la Kremlin. De ce nu mai organizează Putin anul acesta conferinţa sa de presă anuală

Kremlinul a evaluat negativ cei "trei pași către pace" ai lui Zelenski

Totodată, Kremlinul a numit așa-zișii trei pași către pace propuși de președintele ucrainean Volodimir Zelenski drept pași către continuarea ostilităților.

"Aceștia sunt trei pași către continuarea ostilităților", a declarat marți reporterilor purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.

El a răspuns la întrebarea jurnaliștilor despre ultima propunere a lui Zelenski. După cum s-a raportat anterior, Zelenski a anunțat așa-zișii trei pași către pace, inclusiv furnizarea de tancuri moderne și artilerie la Kiev, acordarea de sprijin Ucrainei pentru a asigura stabilitatea financiară și energetică și punerea în aplicare a "formulei de pace" propusă anterior.

VEZI ȘI: Ucraina rămâne fără echipamente militare și fără gaze. Zelenski, propune un ”summit mondial pentru pace”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel