Moscova declară nivel de alertă portocaliu din cauza căldurii anormale
Moscova a declarat nivel de alertă „portocaliu” din cauza căldurii anormale.
Centrul hidrometeorologic al Rusiei a ridicat nivelul de pericol meteorologic din capitală la penultimul nivel, "portocaliu", din cauza temperaturilor extrem de ridicate. După cum se raportează pe site-ul serviciului meteo din Rusia, avertizarea este valabilă între orele 12:00 și 18:00 în zilele de 25 și 26 iunie.
"Căldură intensă 30-32 ° C", transmite Centrul Hidrometeorologic al Rusiei.
Nivelul "portocaliu" înseamnă că vremea este periculoasă, există posibilitatea de dezastre naturale și daune. Biroul meteo din Moscova a declarat pentru Interfax că înregistrările temperaturilor celor mai ridicate pentru 25 și 26 iunie aparțin anului 2010 - 33,1, respectiv 33,6 grade.
Anterior, directorul științific al Centrului Hidrometeorologic al Rusiei, Roman Vilfand, a spus că temperatura aerului la Moscova din 25 până în 27 iunie va depăși 30 de grade.
Potrivit lui meteorologului rus Vilfand, în zilele următoare va fi un nivel ridicat de radiații ultraviolete în capitală, în legătură cu care prognozatorul a recomandat ca oamenii să nu stea în soare în timpul zilei și să poarte haine cu mâneci lungi. Viceprimarul Moscovei Pyotr Biryukov a spus că, din cauza căldurii intense, serviciile orașului funcționează într-un regim special de alertă.
Stare de calamitate în Italia, din cauza secetei. Apa ar putea fi raționalizată
Italia se îndreaptă spre raționalizarea apei, deocamdată impusă doar cu ordonanțe la nivel municipal. Presa italiană titrează că introducerea stării de urgență din cauza lipsei apei devine inevitabilă.
În acest moment, cea mai mare urgenţă este în Piemonte, unde alerta priveşte 145 de localităţi, în special în zonele Novara şi Verbania, şi unde nivelul Lacului Maggiore a scăzut cu un metru în ultimele trei zile, potrivit Rador. Emilia-Romagna, din următoarele ore, va fi în stare de calamitate. Autoritatea Bazinului Padului a declarat alerta roşie: situaţia marelui fluviu este, de fapt, în cea mai gravă stare de urgenţă, probabil de când există.
Debitul râului Po este la cel mai scăzut nivel istoric: în Pontelagoscuro, lângă Ferrara, a ajuns la 180 de metri cubi pe secundă, ca un râuşor. Şi temuta pană salină avansează: cu cât este mai puţină apă în partea finală a râului, cu atât marea devine mai agresivă şi creşte din nou, făcând apa râului inutilizabilă pentru irigaţii, deoarece este sărată, dar creând şi multe alte probleme pentru ecosistem. Probleme se întrevăd şi în zona Bergamo şi în Apeninii Parmei.
Atenţia este foarte mare şi în zona Deltei Padului: Protecţia Civilă a efectuat un sondaj privind sistemele de epurare de la Acque Venete şi Romagna Acque, care deservesc aproximativ 700.000-800.000 de oameni. Vezi mai mult AICI.
Avertisment de la climatologi. Urmează ani foarte călduroşi, temperatura media anuală va creşte alarmant
Temperatura medie anuală ar putea depăşi temporar pragul de 1,5 grade Celsius peste valorile preindustriale în cel puţin unul din următorii cinci ani, anunţă ONU.
O depăşire temporară a acestui prag pe parcursul unui an nu este, însă, sinonimă cu o depăşire de durată a acestui prag, în sensul Acordului de la Paris în domeniul schimbărilor climatice. Acest acord vizează limitarea creşterii temperaturii medii globale cu mult sub 2 grade Celsius peste nivelurile preindustriale şi, dacă este posibil, la 1,5 grade. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News