Moș Nicolae 2022. Copiii cuminți trebuie să aibă pregătite ghetuțele. Ce simbolizează nuiaua oferită celor neascultători
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 05 dec 2022, 21:05
WhatsApp
Foto DCNews
Foto DCNews
În fiecare an, de Moș Nicolae, copiii cuminți își pregătesc ghetuțele pentru a primi cadouri. Sezonul sărbătorilor de iarnă începe odată cu sărbătoarea Sfântului Nicolae.

An de an, Moș Nicolae le aduce dulciuri copiilor cuminți, iar celor care nu au ascultat le aduce câte o nuielușă. 

Sfântul Nicolae este prăznuit în fiecare an pe data de 6 decembrie, atât de creștinii ortodocși, cât și de către cei catolici, iar această zi este considerată prima sărbătoare mare din iarnă, dar și una dintre cele mai așteptate de către copii. Cu o seară înainte, mai exact pe 5 decembrie, micuții își pregătesc ghetuțele și îl așteaptă cu nerăbdare pe Moș Nicolae care le aduce daruri.

Copiii neascultători vor primi o nuielușă, despre care se spune că trebuie să fie de măr. Aceasta se va pune într-un pahar cu apă, iar dacă va înmuguri până la Crăciun, înseamnă că acel copil s-a cumințit, iar Moș Nicolae l-a iertat.

Se spune că, în timpul vieții sale, Moș Nicolae a fost cunoscut datorită mărinimiei sale. Acesta a salvat de la sărăcie trei surori foarte amărâte. Tatăl lor le-ar fi împins spre desfrâu, iar când Moș Nicolae a auzit povestea, în miez de noapte, le-a sărit în ajutor surorilor.

 

Rugăciune către Sfântul Nicolae

Bunule păstor şi de Dumnezeu înţelepţite învăţător, Ierarhe al lui Hristos, Nicolae! Auzi-ne pe noi, păcătoşii (numele), care ne rugăm ţie şi chemăm în ajutor mijlocirea ta grabnică: vezi-ne pe noi, neputincioşii, care din toate părţile suntem vânaţi, de tot binele suntem lipsiţi şi cu mintea suntem întunecaţi din pricina puţinătăţii de suflet: grăbeşte, bineplăcutule al lui Dumnezeu, şi nu ne lăsa pe noi să rămânem în robia păcatului, ca să nu se bucure vrăjmaşii noştri şi să nu murim în lucrurile noastre cele viclene. Roagă-L pentru noi, nevrednicii, pe Făcătorul şi Stăpânul nostru, înaintea Căruia stai dimpreună cu cetele netrupeşti; milostiv fă-L către noi pe Dumnezeul nostru şi în viaţa de acum, şi în veacul ce va să fie, ca să nu ne răsplătească nouă după faptele noastre şi după necurăţia inimilor noastre, ci să ne dea nouă după bunătatea Sa.

Că spre solirea Ta nădăjduind, cu ajutorul tău ne lăudăm, ocrotirea ta în ajutor o chemăm şi, căzând la sfântă icoana ta, cerem ajutor: izbăveşte-ne pe noi, bineplăcute al lui Hristos, de relele care se abat asupra noastră şi potoleşte valurile patimilor şi nevoilor ce se ridică asupră-ne, ca pentru sfintele tale rugăciuni să nu ne cuprindă pe noi necazul şi să nu ne cufundăm în adâncul păcatelor şi în mocirla patimilor noastre. Roagă-L, Ierarhe Nicolae, pe Hristos Dumnezeul nostru, ca să ne dea viaţă paşnică şi iertarea păcatelor, sufletelor noastre mântuire şi mare milă, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

 

Iată câteva idei de mesaje de Sfântul Nicolae:

Cu ocazia zilei de Sfântul Nicolae, îţi urez un călduros „La Mulţi Ani!”

Cu ocazia Sfântului Nicolae, îţi doresc multă sănătate, fericire şi nu în ultimul rând multă bucurie în viaţă!!! Să fii iubit şi să ai parte numai de lucruri frumoase!!!!

Îţi doresc că această perioada să îţi aducă şi ţie multe zâmbete de la oamenii din jurul tău şi să poţi împărtăşi tot ce ai tu mai bun cu ei. Lumină în suflete şi multă sănătate!

Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului numai bine. La mulți ani, Nicoleta!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?