Data publicării:

Mortalitatea cancerului de ficat, tot mai mare din cauza consumului de alcool și obezității, în Marea Britanie

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
O organizație caritabilă de sănătate de top din Marea Britanie cere măsuri urgente pentru a reduce “efectele cancerigene” ale alcoolului ieftin și alimentelor nesănătoase.

O organizație caritabilă de sănătate de top din Marea Britanie cere măsuri urgente pentru a reduce “efectele cancerigene” ale alcoolului ieftin și ale alimentelor nesănătoase după o creștere cu 40% a deceselor cauzate de cancerul hepatic într-un deceniu, potrivit The Guardian.

Cancerul hepatic este acum cauza cu cea mai rapidă creștere a mortalității prin cancer în Marea Britanie, avertizează British Liver Trust. Din anii 1970, ratele de mortalitate prin cancer hepatic au crescut de peste trei ori.

Alcoolul și obezitatea, letale pentru ficat

 

“Principalele cauze ale creșterii numărului de cazuri și decese sunt alcoolul și obezitatea”, a declarat Pamela Healy, director executiv al British Liver Trust.

“Prea mulți dintre noi consumăm prea mult alcool și suntem supraponderali. Avem nevoie urgentă de acțiune din partea guvernului pe ambele probleme. Intervențiile guvernamentale pot crea un mediu mai sănătos pentru toți. Guvernul trebuie să abordeze urgent accesibilitatea și abundența alimentelor nesănătoase care sunt adesea mult mai ieftine.”

Alarma vine după ce guvernul a amânat punerea în aplicare a regulilor care interzic ofertele de tip multi-buy din supermarketuri pentru alimentele bogate în grăsimi, zahăr sau sare. Miniștrii au fost, de asemenea, chemați de Asociația Directorilor de Sănătate Publică să impună un preț minim pe unitate pentru alcool, care a fost introdus în Scoția în 2018 cu un preț minim de 50 de pence pe unitate de alcool.

Anchetă parlamentară privind cancerul la ficat

 

British Liver Trust a prezentat dovezi despre ratele crescute ale cancerului hepatic unei anchete a comisiei parlamentare de sănătate și asistență socială privind îngrijirea viitoare a cancerului, care examinează inovațiile în diagnosticare și tratament.

Prezentarea afirmă că, pe lângă nevoia de diagnosticare precoce și acces la cele mai eficiente tratamente, trebuie să existe o mai mare concentrare pe prevenire. Se arată că cel mai mare factor de risc pentru dezvoltarea cancerului hepatic este boala hepatică, care poate fi reversibilă prin schimbări ale stilului de viață, inclusiv reducerea consumului de alcool și pierderea în greutate.

Măsurile colective, mai eficiente decât măsurile individuale

 

În document se afirmă: “Cerem intervenții la nivel înalt pentru a reduce efectele cancerigene ale mediului alimentar și băuturilor nesănătoase. Măsurile la nivelul populației care reglementează accesibilitatea și disponibilitatea alcoolului și a alimentelor nesănătoase s-au dovedit a fi mai eficiente decât schimbarea comportamentului individual în reducerea sarcinii bolii și abordarea inegalităților de sănătate.”

Organizația caritabilă solicită o strategie cuprinzătoare privind alcoolul care să abordeze promoțiile și accesibilitatea. Subliniază că alcoolul este un carcinogen din grupa 1 care provoacă cel puțin șapte tipuri de cancer. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel