Morcovul, 6 beneficii ale legumei minune
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Diana Popescu
WhatsApp
Jurnalista Andreea Sava scrie pe blogul personal despre beneficiile extraordinare ale morcovului. Iată care sunt acestea:

1. Îmbunătățesc vederea

Morcovii conțin o cantitate mare de beta-caroten, substanță folosită de ficat în procesul de producere a vitaminei A care, la rândul ei, este folosită de retină pentru sintetizarea pigmetului responsabil cu vederea nocturnă.

Tot datorită carotenului, morcovii sunt esențiali în alimentația bătrânilor, combătând cataracta, dar și a copiilor fiindcă ajută la dezvoltarea normală a vederii.

2. Reduc riscul de boli cardiovasculare

Morcovii ajută la reglarea colesterolului rău, fibrele reglează excesul de lipide din sânge iar potasiul reglează nivelul de sodiu și tensiunea arterială. Toate acestea fiind printre cauzele principale ale bolilor cardiovasculare.

3. Mențin pielea fermă și tânără

Beta-carotenul este unul dintre cei mai puternici antioxidanți iar, așa cum v-am mai spus, îmbătrânirea este rezultatul proceselor de oxidare din organism, plus că, așa cum spuneam mai sus, este folosit de ficat la sintetizarea vitaminei A, despre care cu siguranță ați mai auzit că este foarte importantă pentru frumusețea pielii.

Morcovii sunt unii dintre cei mai eficienți detoxifianți naturali, acumularea de toxine fiind printre principalele cauze ale problemelor dermatologice, inclusiv acneea. De asemenea, ajută la egalizarea pigmetării atunci când această problemă există și la hidratatea acesteia.

4. Fac dantura frumoasă. Citiți continuare aici.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel