Monica Tatoiu dezvăluie prin ce a trecut. Diagnostic grav, pus greșit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Într-o intervenție televizată, Monica Tatoiu și-a exprimat îngrijorarea cu privire la situația actuală a sistemului de sănătate, dar și cu privire la medicii falși, descoperiți în țara noastră. 

”Nu este numai problema ăstora care sunt falși acuma. Este problema diplomelor fără acoperire, în anumite universități de medicină, apărute ca ciupercile după ploaie. Pot să aibe și diplomă și să facă ce mi-a făcut și mie de am aflat la o ecografie de sân că am cancer faza patru. Noroc că eu nu sunt dusă la biserică și după două săptămâni am aflat că săraca femeie care a era bolnavă nu a primit tratamentul și m-au trimis să mă taie. (...)

În cazul meu, doctorița a avut o problemă cu copilul și a lăsat asistenta să îmi dea mie rezultatele, să îmi interpreteze și mi-a dat rezultatele de la o altă doamnă. La bărbatul meu i-a zis că are inima făcută praștie și a trebuit să facă tot felul de intervenții ca să descopere că și lui i-au schimbat rezultatele”, a spus Monica Tatoiu, într-o intervenție la România TV. 

Monica Tatoiu, îngrijorată de sistemul de sănătate

”În momentul în care se stabilește diagnosticul, e stabilit de un medic, de regulă cu diplomă. După aceea, medicul vine și stabilește ce trebuie urmat. (...) După care, pacientul este trimis la un asistent, un tehnician, care stabilește doza, cum se folosește aparatura. Deci aici intervine competența personalului mediu. Ori dacă acel personal nu este calificat... (...) Cine trebuie să răspundă... cine face selecția... cine dă girul. Ori cel care dă girul este spitalul în cauză, sau centrul care angajează personalul respectiv. Nu e treaba mea dacă are diplomă, e treaba spitalului. Spital care trebuie verificat periodic de un inspector care vine de la un centru de acreditare a spitalelor”, a mai spus Monica Tatoiu.  

Vezi și: 

Incendiu la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Exercițiu de amploare al pompierilor

Vouchere de vacanță 2019, utilizare. Corina Martin: Trebuie să știți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel