Monica Ridzi, condamnată la 5 ani de închisoare cu executare. Chirieac: Este o pedeapsă nemeritată
Fostul ministru al Sportului, Monica Iacob Ridzi, a fost condamnată la cinci ani de închisoare și trei ani de interzicere a unor drepturi în dosarul "2 Mai" de completul de trei judecători ai Înaltei Curți. Decizia de luni nu este definitivă. Aceeași pedeapsă a primt-o și Ioana Vârsta, fosta consilieră a Monicăi Ridzi.
Completul de trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au anunţat, luni, sentinţa în dosarul în care fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului. Fostul ministru a fost condamnat la cinci ani de închisoare și trei ani de interzicere a unor drepturi.
Ridzi a primit mai multe condamnări la închisoare pentru celelalte capete de acuzare, însă toate pedepsele au fost contopite şi fostul ministru PDL Monica Ridzi ar urma să execute pedeapsa cea mai grea, şi anume de cinci ani de închisoare.
Aceeaşi pedeapsă - respectiv cinci ani de închisoare cu executare şi trei ani de interzicere a unor drepturi - a fost dispusă, tot pentru abuz în serviciu, pentru Ioana Vârsta, fostul consilier al Monicăi Ridzi.La ultimul termen al procesului, procurorul de şedinţă a cerut condamnarea Monicăi Ridzi în limitele speciale, care pentru infracţiunea de abuz în serviciu sunt între 5 şi 15 ani. Procurorul a cerut ca Ridzi să fie condamnată pentru abuz în serviciu, fals în înscrisuri şi infracţiuni privind sistemele informatice "din cauza contribuţiei esenţiale şi a calităţii acesteia în timpul săvârşirii faptelor".De asemenea, procurorul a cerut condamnarea şi a celorlalţi inculpaţi, inclusiv a lui Paul Diaconu, director în cadrul MTS, chiar dacă acesta este cel care a făcut un denunţ la DNA.
Chirieac: S-a dorit găsirea unui țap ispășitor
Analistul Bogdan Chirieac este de părere că prin condamnarea fostului ministru al Sportului "s-a dorit găsirea unui țap ispășitor. Din toată corupția pedelistă, Ridzi este principala coruptă. Până la urmă e și ridicol acest lucru. Nu cred că decizia aceasta a instanței în cazul Ridzi servește Justiția și dreptatea.
Doamna Ridzi are și probleme personale. Mie mi se pare că o pedeapsă cu executare în cazul Ridzi este o pedeapsă nemeritată", a mai spus Bogdan Chirieac.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News