Monica Pop: Nu trebuie să fim un popor odios și de ucigași. Singurii vinovați sunt oamenii
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
monica-pop
monica-pop

Monica Pop, managerul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București, susține că, în scandalul generat de moartea lui Ionuț Anghel, singurii vinovați sunt oamenii. Ea atrage atenția că nu trebuie să fim un popor odios și de ucigași. 

Monica Pop, într-un interviu pentru Daniel Tomescu, vicepreședintele FPAM,  a fost întrebată dacă în scandalul generat de moartea lui Ionuț Anghel sunt de vină oamenii sau câinii.  "Vina este a omului din toate punctele de vedere, cea mai vinovată în cazul nostru este bunica, care a lăsat copii nesupravegheați 1-2 ore. Consider încă o dată că bunica este foarte vinovată. Dacă era lângă copii, acum Ionuț era acasă. Și eu am copil și m-am ocupat de el urmărindu-l în permanență cât a fost mic, să nu se întâmple ceva cu el, iar dacă câinii sunt vinovați, acest lucru se datorează tot omului, care prin indiferența lui, nu a făcut nimic: sterilizări, adopții, adăposturi. Sunt ființe fără apărare și nu trebuie să fim un popor odios și de ucigași", a răspuns managerul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București.

Cu privire la numărul câinilor din Capitală, Monica Pop a declarat că "O părere este aceea că eu refuz să cred că sunt 64.000 câini comunitari pe străzi, cred că numărul lor este mult mai mic, egal cu 15-20.000". Băncescu, omul nepotrivit

Cu privire la Răzvan Băncescu, Monica Pop a declarat că "este omul total nepotrivit pentru funcția sa și este extrem de violent, deoarece a afirmat că își asumă responsabilitatea pentru eutanasierea câinilor ceea ce face să nu poată fi luat ca exemplu de urmat. Incredibil, tot dânsul a venit cu ideea să se emită o hotărâre prin care să fie sancționați acei oameni care dau de mâncare câinilor, hotărâre aberantă care ducea la înfometare și înrăire a animalelor, există aici o logică foarte simplă".

Cât despre declarația primarului Sorin Oprescu, că nu știa despre propunerile lui Răzvan Băncescu, Monica Pop a spus: "Eu cred în omul acesta, este medic ca și mine, îl cunosc de foarte mult timp, încă de când eram studentă, el era șeful studenților, cred în ceea ce spune, dar știu că este foarte ocupat, lăsând anumite probleme să fie rezolvate de oameni de încredere. Îmi pare rău că l-a ales pe domnul Băncescu să se ocupe de câinii comunitari, s-a înșelat!".

"Sorin Oprescu a trăit și el clipele de coșmar"

Ea a adăugat că este convinsă că "domnul Sorin Oprescu a trăit și dânsul aceste clipe de coșmar, nefericite ale lui Ionuț și familiei lui, că are 3 nepoței. Pe mine mă îngrijorează faptul că acest copil a suferit îngrozitor până a închis ochii; gândiți-vă la frica lui, un copilaș atât de mic, lipsit de apărare, nu mai spun de faptul că media a fost extrem de violentă".

"Bunica are vina cea mai mare după părinți"

Monica Pop a mai declarat că, în ceea ce privește imparțialitatea mediei și înclinarea în defavoarea protecției animalelor, nu găsește "nicio explicație pentru felul în care unele posturi media au apărat-o pe bunica, ba spun vehement că nu are nici o vină. Bunica are vina cea mai mare după părinți!". Ea a adăugat: "Incredibil, de ce protecția copilului nu a intervenit, în altă țară procedura era alta și se lăsa cu foarte multe destituiri".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel