Monica Niculescu - Garbine Muguruza, scor final la Miami (WTA)
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Monica Niculescu s-a calificat în runda a treia a turneului WTA de la Miami, dotat cu premii totale de 9.035.428 dolari, după ce a învins-o pe Garbine Muguruza, cu 7-6 (0), 4-6, 6-2, vineri, la capătul unui meci-maraton de două ore şi 53 de minute. 

Niculescu (31 ani, 138 WTA) a câştigat în premieră în faţa ibericei de 25 de ani, fostul lider mondial fiind acum pe locul 17 WTA. Muguruza a început în forţă şi a condus cu 3-0, dar Niculescu a revenit şi a egalat, 3-3, după care cele două jucătoare au mers cap la cap, cu break-uri, până în tiebreak, unde românca nu i-a lăsat adversarei niciun punct. Niculescu a început mai bine setul al doilea şi a condus cu 2-0, dar spaniola a câştigat trei ghemuri consecutive. Niculescu a egalat, 3-3, iar apoi iberica s-a desprins la 5-3.Monica a reuşit un break, dar nu a putut să îşi fructifice serviciul şi Muguruza a luat setul secund cu 6-4.

În decisiv, românca a început bine şi a condus cu 2-0, Muguruza şi-a făcut serviciul (2-1), dar apoi Niculescu s-a desprins la 5-1. Niculescu a ratat trei mingi de meci la acest scor, dar a reuşit să închidă meciul cu 6-2.

Monica Niculescu o mai întâlnise o singură dată pe Muguruza până acum, în 2016, în optimi la Linz, iberica impunându-se cu 6-1, 6-1.

Niculescu, venită din calificări, şi-a asigurat un cec de 48.775 dolari şi 95 de puncte WTA. Următoarea sa adversară va fi daneza Caroline Wozniacki (28 ani, 13 WTA), care a trecut de belarusa Aleksandra Sasnovici cu 6-4, 6-4.

Wozniacki a câştigat toate cele nouă meciuri directe cu Niculescu, românca reuşind să câştige un singur set.

Vezi si: VIDEO Miami Open 2019 - Jucătoarele de tenis, "atacate" de câini

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel