Monica Macovei, revoltată de Călin Popescu Tăriceanu: "Atac brutal"
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
"Scrisoare revoltătoare". Așa consideră europarlamentara Monica Macovei scrisoarea președintelui Senatului către președintele țări în care Călin Popescu Tăriceanu îi cere lui Klaus Iohannis demiterea șefei ÎCCJ și a celei a DNA. 

Călin Popescu Tăriceanu a făcut acest apel către președinte după ce Livia Stanciu, ÎCCJ, a făcut o plângere penală pentru șantaj pe numele unei femei arestate preventiv la cerere procurorilor timp de șase luni, care apoi a fost achitată. 

"Călin Popescu Tăriceanu nu se dezminte: vrea să controleze și, în final, să blocheze justiția. Cererea revoltătoare de astăzi a lui Tăriceanu, adresată președintelui Iohannis, de a le demite pe președinta Înaltei Curți și pe procurorul-șef al DNA, este un atac brutal la independența celor două instituții judiciare. Tăriceanu este încă președinte al Senatului, funcție din care a reușit de câteva ori să blocheze justiția prin neemiterea unor hotărâri ale Senatului sau prin interpretarea ilegală a unor voturi. Reamintesc că, în continuare, nu emite hotărârea de aprobare a cererii DNA pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova și îl ascunde pe senatorul PSD de justiție", a fost reacția europarlamentarei Monica Macovei, scrisă pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel