Monica Macovei: Amânarea criteriilor de integritate, lipsă de responsabilitate
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
MonicaMacovei
MonicaMacovei

Europarlamentarul PDL Monica Macovei susţine că elaborarea unui cod de etică în cadrul partidului nu ar trebui amânată, fiindcă propunerea ca politicienii acuzaţi de fapte de corupţie trimişi în judecată să fie suspendaţi din partid este o chestiune ce ţine de credibilitate.

Macovei a declarat, sâmbătă, de la tribuna Consiliului Naţional de Coordonare a PDL, că amânarea adoptării criteriilor de integritate respinse vineri de Colegiul Naţional Director "este o lipsă de responsabilitate".

"Propunerile de integritate sunt pentru beneficiul PDL, nu al meu sau al lui Preda (Cristian - n.r.) individual. Nu ştiu de ce amânăm adoptarea acestor criterii şi de ce vom face la vară sau la toamnă un cod etic şi de ce nu acum, de ce nu s-a putut elabora până acum de această comisiei de statut şi etică", a spus ea.

Potrivit Monicăi Macovei, "prezumţia de nevinovăţie este treaba Justiţiei şi nu a partidului", iar PDL trebuie să aibă grijă ca ideile politice pe care le promovează să fie transmise oamenilor de către persoane credibile, iar "o persoană trimisă în judecată pentru fapte de fraudă, corupţie, nu are credibilitate".

Comisia de statut şi etică, din punctul de vedere al integrităţii, are o activitate "apropiată de zero", a spus ea, reiterând propunerea ca acestei comisii să i se confere dreptul de a se sesiza din oficiu, indiferent de decizia organizaţiilor locale.

"Noi am spus tot timpul că suntem altfel, că suntem altfel decât PSD, PNL - care tot PSD este. Deci noi nu facem ca Năstase, Ponta, Antonescu, Voiculescu, Chiuariu - care sunt trimişi în judecată şi ocupă funcţii publice şi sunt promovaţi. (...) Dacă spunem că suntem altfel haideţi să arătăm prin fapte că suntem altfel", a concluzionat Monica Macovei.

Citeşte şi:

PDL are un nou statut. Reformiştii au votat împotrivă – VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel