Monedele crypto încep să își revină. Doi giganți ai domeniului s-au asociat
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Fotografie de la Crypto Crow/ Pexels
Fotografie de la Crypto Crow/ Pexels
Iarna cryptomonedelor pare să se fi terminat, însă scepticismul nu este departe de a fi ajuns la un final. 

S-a terminat în sfârșit iarna cryptomonedelor? Prețurile Bitcoin s-au stabilizat în jurul nivelului de 23.000 de dolari până la 24.000 de dolari, după ce au scăzut sub 20.000 de dolari în iunie. Prețurile ethereum-ului și ale altor monede digitale importante au crescut, de asemenea, în ultimele două luni, ceea ce a condus la speranța că această piață în curs de dezvoltare ar fi ajuns la cel mai mic nivel.

Dar optimismul ar putea fi prematur și trecător. Companiile cu legături directe cu peisajul crypto continuă să se lupte.

Coinbase a raportat o pierdere pentru al doilea trimestru după închiderea de marți. Aceasta urmează avertismentului de luni privind veniturile de la Nvidia (NVDA), ale cărei plăci grafice sunt o componentă cheie în multe platforme de minat bitcoin, scrie CNN. Având în vedere toate acestea, unii experți cred că bitcoinul poate fi blocat într-un interval restrâns în viitorul apropiat. Deci, da, investitorii nu trebuie să se teamă că prețurile vor scădea mult mai departe. 

Un parteneriat care ar putea salva cryptomonedele

„Bitcoinul merge pe apă”, a scris Martin Hiesboeck, șeful cercetării blockchain și crypto la Uphold, o firmă de cryptomonede, într-un raport recent. „Piața este slăbită”.

Hiesboeck a adăugat, totuși, că este încurajator să vedem că „fiecare mișcare în jos este primită imediat cu comenzi mari” pentru cumpărare de la marii investitori instituționali. Dar se așteaptă ca volatilitatea vertiginoasă, care a devenit un semn distinctiv al tranzacționării crypto, să continue.

„Mulți investitori sunt îngrijorați de faptul că perspectivele macroeconomice nu se vor îmbunătăți în curând, așa că vând fiecare creștere de preț. În același timp, instituțiile și investitorii pricepuți par să creadă că bitcoinul a format un platou și continuă să se acumuleze”, a spus cercetătorul, adăugând că „astfel de mișcări conduc adesea la o acțiune excesivă a prețurilor”.

Acest tip de volatilitate s-ar putea reduce în cele din urmă pe măsură ce firmele tradiționale de pe Wall Street intră pe piața crypto. Titanii Bitcoin subliniază că o înțelegere recentă între Coinbase și gigantul de gestionare a banilor BlackRock (BLK) este un semn promițător.

O afacere masivă, în ciuda inflației

„Parteneriatul dintre BlackRock și Coinbase este o afacere masivă”, a spus Jack Cameron, co-fondatorul Luna Market, o companie de publicitate și tehnologie metaverse, într-un e-mail.

Cameron a adăugat că, deoarece „există încă un stigmat” asociat cu bitcoin, faptul că mai multe companii precum BlackRock se implică în sectorul activelor digitale este o veste bună.

„Cu cât mai mulți bani instituționali [care] se alătură spațiului, cu atât este mai bine pentru toți deținătorii de cryptomonede”, a scris Cameron.

Posibil sa fie adevarat. Dar pe termen scurt, investitorii ar putea aștepta să vadă ce se întâmplă pe frontul inflației. Bitcoin, în ciuda susținătorilor săi care spun că este aur digital, s-a dovedit a nu fi un activ care funcționează bine atunci când presiunile inflaționiste cresc, odată cu ratele dobânzilor.

Așa că investitorii ar putea avea nevoie mai întâi să vadă câteva semne cum că presiunile inflaționiste încep în sfârșit să atingă vârful înainte de a decide să împingă prețurile bitcoin în sus. Comercianții vor avea o înțelegere mai bună după ce raportul indicelui prețurilor de consum (IPC) pentru iulie va apărea miercuri dimineață.

„Inflația este cea care a ucis bitcoin la sfârșitul anului trecut și, dacă presiunile prețurilor dau semne de scădere, bitcoin ar putea fi capabil să explodeze peste intervalul său recent de tranzacționare”, a afirmat Edward Moya, analist principal de piață pentru OANDA, o companie de tranzacționare valutară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel