Monedă unică în lume. "După întuneric, sper în lumină"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
O monedă unică în lume a fost lansată pentru a marca criza coronavirusului. 

Lituania a emis miercuri o nouă monedă de colecţie pentru a marca criza coronavirusului, cu inscripţia "După întuneric, sper în lumină", relatează AFP, scrie Agerpres. 

Pe monedă se poate vedea o rază de lumină care cade pe data 2020 a cărei umbră desenează semnalul de primejdie internaţional SOS.

Cine a venit cu ideea?



Asta Kuniyoshi, viceguvernator al Băncii Centrale a Lituaniei, a declarat că banca a venit cu ideea în martie atunci când ţara baltică, membră a zonei euro, a impus restricţii pentru a stopa răspândirea noului coronavirus.

"În vârful pandemiei, am asistat la solidaritatea dintre oameni. Prin urmare, moneda marchează nu numai perioada de restricţii, ci şi valorile umane universale ale speranţei, unităţii şi solidarităţii, a declarat ea pentru AFP.

"Cu această piesă, aducem un omagiu şi medicilor şi tuturor celor care au ajutat în timpul pandemiei, voluntarilor care au susţinut vârstnicii, profesorilor care au predat online", a spus Kuniyoshi.

Monede în ediție limitată 

Monede de cinci euro din argint, precum şi monede de cupru şi nichel cu o valoare nominală de 1,5 euro sunt disponibile online şi în magazine din toată ţara.

Banca a emis 2.500 de monede de cinci euro şi 30.000 de monede de 1,5 euro.

Lituania, o ţară cu 2,8 milioane de locuitori, a redus sau a ridicat deja cea mai mare parte a restricţiilor impuse de la jumătatea lunii martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel