MONDIAL, LA TELEVIZOR! Macedonia de Nord - Islanda / Liechtenstein – România, rezultate finale. Încă o campanie ratată!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
MONDIAL, LA TELEVIZOR! Macedonia de Nord - Islanda / Liechtenstein – România, rezultate finale. Tricolorii încheie rușinos campania de calificare. Foto: JESHOOTS.com - Pexels
MONDIAL, LA TELEVIZOR! Macedonia de Nord - Islanda / Liechtenstein – România, rezultate finale. Tricolorii încheie rușinos campania de calificare. Foto: JESHOOTS.com - Pexels
România a întâlnit, duminică, de la ora 19, modesta echipă a Liechtenstein-ului, în ultima partidă a 'tricolorilor' din grupa J a preliminariilor CM 2022 din Qatar. Însă toți ochii au fost ațintiți spre meciul de la Skopje dintre Macedonia de Nord și Islanda, care s-a disputat la aceeași oră.

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi, a anunţat, duminică seara, într-o conferinţă de presă la Vaduz, că nu va mai continua la conducerea primei reprezentative după ratarea calificării la barajul pentru Cupa Mondială din 2022.

'Din punctul meu de vedere această campanie este un eşec pentru că nu am reuşit să terminăm pe unul din primele două locuri. Este ultima mea conferinţă de presă ca selecţioner. Am luat o decizie normală dacă nu am reuşit să mă clasez pe primele două locuri, aşa cum îşi asumă un selecţioner. Ăsta este cel mai bun lucru pe care îl pot face în acest moment de a nu mai continua cu un nou contract cu FRF. Deci nu există o demisie, contractul meu se încheie la sfârşitul acestei luni, dar, din punctul meu de vedere am luat decizia finală de a nu mai continua', a precizat Rădoi.

'Decizia de a nu continua era luată chiar dacă rămânea 1-1 în Macedonia de Nord (n.r. meciul Macedonia de Nord - Islanda s-a încheiat cu scorul de 3-1) şi noi terminam pe locul doi. Nu mai pot fi convins de cineva să revin, am luat decizia. Nu mi-a fost uşor, le-am comunicat-o şi băieţilor. Nu se pune problema că nu a contat faptul că m-au rugat jucătorii să rămân, dar decizia o luasem dinainte', a adăugat selecţionerul.

Macedonia de Nord a învins cu 3-1 Islanda și merge la barajul CM 2022 din Qatar! România a învins doar cu 2-0, tricolorii nu au marcat mai multe goluri nici de dragul impresiei artistice.

Macedonia de Nord marchează, din nou, în minutul 65, pentru 2-1 și trece peste tricolori în clasament!

GOOOL ISLANDA în minutul 55! În acest moment, România este pe locul de baraj!

Macedonia, pe loc de baraj după prima repriză!

Macedonia de Nord conduce încă din minutul 10 pe Islanda cu 1-0. Acesta este și scorul pauzei. De asemenea, România conduce cu 1-0 pe Liechtenstein.

Au început meciurile!

România a remizat cu Islanda, 0-0, în preliminariile CM 2022, și are nevoie de ajutor, tot din partea islandezilor, pentru a se califica la barajul pentru CM 2022.

România are acum 14 puncte, la 1 punct în spatele Macedoniei de Nord (15). Prin urmare, Islanda trebuie să nu piardă la Skopje și România să învingă modesta echipă a Liechtenstein-ului.

Echipele de start

România: Niță - Manea, Rus, Burcă, Bancu - Stanciu (cpt.), Nedelcu, Moruțan - Man, Pușcaș, Ivan

Rezerve: A. Vlad, Moldovan, Ghiță, Toșca, Nedelcearu, Alibec, Cicâldău, Maxim, Hagi, Sali, R. Marin, Tănase

Liechtenstein: Buchel - Wolfinger, Grunenfelder, Frommelt, Goppel, Spirig - Meier, Sele, Hasler (cpt.) - N. Frick, Y. Frick

Mirel Rădoi, înainte de Liechtenstein - România: Mă întreb în locul FRF dacă aş continua cu un antrenor care a terminat pe locul 3

Selecţionerul Mirel Rădoi a afirmat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că în locul reprezentanţilor Federaţiei Române de Fotbal ar sta să se gândească dacă ar mai continua colaborarea cu un antrenor care ar termina grupa preliminariilor CM 2022 pe locul 3, ratând calificarea la baraj. 

VEZI ȘI Edi Iordănescu a plecat de la FCSB. Becali: Posibil are ceva la echipa națională!

Mirel Rădoi a lăsat totuşi să se înţeleagă că ar continua mandatul la cârma echipei naţionale.

'Locul trei în grupă ar fi un eşec pentru mine în primul rând. După aceea, cred că federaţia va trebui să facă această evaluare. Nu ştiu dacă aceasta evaluare va avea loc corelată cu ce s-a întâmplat, cu pandemia, cu schimbarea generaţiei, dar pentru mine clar va fi un eşec, dacă nu vom termina pe locul doi. Acum mă întreb şi eu în locul federaţiei dacă aş mai continua cu un antrenor care a terminat pe locul trei. Din punctul meu de vedere aş continua dacă ceea ce s-a întâmplat în această perioadă de 2 ani şi jumătate lucrurile au fost în regulă, dacă nu, atunci să vină altcineva', a declarat Rădoi, într-o conferină de presă, în Liechtenstein.

VEZI ȘI Cum i-a îndeplinit Ronaldo visul unei fetițe care a invadat terenul pentru a primi tricoul lui. Ce le-a spus stewarzilor care au prins-o / VIDEO

Rădoi a spus că nu are ofertă de a pregăti altă echipă

'Nu există în acest moment pentru mine nicio ofertă. Ofertele pe care le-am avut le-am blocat imediat, au fost refuzate pentru că am vrut ca gândul meu să fie doar aici. Şi federaţia ştie despre aceste oferte, nu le ştie pe toate pentru că atunci când au venit direct către mine le-am blocat imediat, dar în momentul de faţă nu am nicio ofertă, nu ştiu ce voi face dacă nu voi rămâne la federaţie. Nu ştiu ce voi face de mâine seară după partidă'.

Întrebat dacă îşi doreşte să rămână la echipa naţională a României, Rădoi a spus că depinde şi de jocul rezultatelor, dacă naţionala va încheia grupa pe locul doi şi se va califica la baraj.

VEZI ȘI Una caldă alta rece. România U19 s-a calificat la Turneul de Elită al Campionatului European din 2022

'Vom vedea, în funcţie şi de jocul rezultatelor, discuţiile care pot apărea după această partidă. Eu nu aş vrea să nu mă concentrez doar pe aceste discuţii, ci şi pe partida de mâine seară pentru că am vorbit şi cu băieţii. Nu este vorba doar de numele nostru în joc este vorba de onoarea unei întregi ţări şi putem ajunge de la 0-0 cu Islanda, o dezamăgire, la o ruşine. Mie îmi e ciudă că nu am reuşit să câştigăm cu Islanda şi aici pentru a demonstra că se poate şi altfel.

'Ar fi un miracol, o minune'

'Terminând această grupă pe locul trei nu ştiu dacă ceea ce s-a întâmplat până acum îi poate face pe anumiţi oameni se gândească că se poate şi altfel. De pe locul doi le puteam demonstra oamenilor că se poate şi cu o altfel de strategie. Aşteptările au fost mereu mari şi 'vinovaţi' sunt cei din Generaţia de aur care ne-ai făcut pe toţi să avem aceste aşteptări, că se pot întâmpla minuni. Dar de undeva trebuie să începem şi cred că asta era o campanie cu speranţe mici de a termina pe locul doi şi de a reîncepe clădirea unei echipe naţionale, care în timp poate să aibă rezultate. Şi acele rezultate pot fi calificări la turneele finale. Dacă vorbim despre fotbalul românesc din punctul meu de vedere nu cred că este pregătit sau nu ştiu dacă am fi meritat să fim prezenţi la o Cupă Mondială. Ar fi un miracol, o minune', a mai spus Rădoi. VEZI continuarea știrii aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel