Mona Lisa, replică uriașă din biscuiți: Este uimitor
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa: Discover Walks
Sursa: Discover Walks
O replică gigantică a celebrei picturi ''Mona Lisa'' a fost creată duminică în localitatea japoneză Soka din prefectura Saitama, din 24.000 de ''sembei'' - un preparat tradiţional - reuşita fiind certificată drept cel mai mare mozaic din lume realizat din biscuiţi de orez, relatează Kyodo.

În încercarea de a promova peste hotare specialitatea locală Soka sembei, circa două sute de locuitori din localitatea situată la nord de Tokyo s-au adunat începând de sâmbătă într-o sală de sport şi au folosit sembei cu şapte nuanţe diferite - cu arome precum sos de soia, ceai verde matcha sau zahăr - pentru a asambla replica celebrei opere de artă a lui Leonardo da Vinci.

Ultimii biscuiţi au fost adăugaţi duminică, printre cei care au contribuit numărându-se şi primarul localităţii. Mozaicul final a măsurat 13 metri lungime şi 9 metri lăţime.

Reprezentanţii Guinness World Records au certificat reuşita.

A fost distractiv, a declarat o fetiţă în vârstă de 7 ani, Mei Hamano, care a participat la stabilirea recordului împreună cu familia sa. ''Este uimitor că poţi picta un tablou cu sembei, a adăugat ea, potrivit Kyodo.

După atestarea reuşitei, replica a fost rapid dezasamblată, iar biscuiţii au fost oferiţi gratuit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel