VIDEO. Momentul în care apa inundă metroul din New York. Furtunile au ucis 46 de oameni
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels / VIDEO. Momentul în care apa inundă metroul din New York. Furtunile au ucis 46 de oameni
Pexels / VIDEO. Momentul în care apa inundă metroul din New York. Furtunile au ucis 46 de oameni
New York, New Jersey și alte state de pe continentul nord american au suferit pagube și pierderi de vieți omenești în timpul furtunilor violente și a căderilor masive de precipitații. 

La New York a fost declarată stare de urgență din cauza furtunilor violente care au lovit orașul și regiunea din vecinătate. Nivelul ploilor este unul record, precipitațiile uraganului Ida inundând stațiile de metrou ale metropolei, transmite BBC.

Majoritatea liniilor de metrou sunt închise, iar poliția îi sfătuiește pe rezidenți să nu iasă pe străzi și să nu folosească transportul în comun suprateran, de asemenea afectat de ploi.

Precipitații peste medie

În celebrul Central Park, precipitațiile căzute într-o oră au măsurat 8 centimetri. Bill de Blasio, primarul New Yorkului, a declarat că inundațiile sunt un „fenomen meteorologic istoric”. 

Și statul învecinat New Jersey a declarat stare de urgență, din cauza tornadei care a distrus mai multe case și a ploilor cu un debit mare. Nici Pennsylvania nu a scăpat de precipitațiile abundente și furtuni. 

Criza climatică, o realitate

Președintele SUA, Joe Biden, spune că este nevoie de „investiții istorice” pentru a face față crizei climatice, mai ales că nord-estul țării este devastat din cauza inundațiilor fulgerătoare și a tornadelor care au ucis cel puțin 46 de persoane, mai scrie BBC

SUA se confruntă cu distrugerile legate de criza climatică în toată țara și abordarea acestora este „o chestiune de viață și de moarte”, a spus președintele.

Pierderi de vieți omenești

Șase state au suferit pierderi de vieți omenești:

-Guvernatorul statului New Jersey, Phil Murphy, a declarat că cel puțin 23 de persoane au murit în statul său - majoritatea blocate în vehiculele lor în mijlocul inundațiilor.

-Cel puțin 14 persoane și-au pierdut viața în New York, inclusiv un băiat de doi ani. Unsprezece dintre ei s-au înecat în timp ce erau blocați în subsolurile inundate, au spus oficialii.

-Cinci oameni au murit în Pennsylvania, în timp ce un soldat din Connecticut a fost luat de viitură în timp ce răspundea la un apel.

-Au fost raportate decese și în Maryland și Virginia.

Președintele Biden a declarat o urgență atât în New Jersey, cât și în New York, permițând ambelor state să primească finanțare federală pentru a sprijini eforturile locale de ajutorare a dezastrelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel