Momentul de ruptură al Guvernului PSD-PNL-UDMR. H.D. Hartmann: Nu va semna niciun act, ca să nu fie tras la răspundere
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Facebook - Guvernul României
Facebook - Guvernul României
Noul guvern instalat în România nu promite stabilitate, conform unei analize realizate în exclusivitate pentru DC News de H.D. Hartmann. 

În cadrul emisiunii „Deferiți mass-media”, analistul politic Bogdan Chirieac l-a îndemnat pe H.D. Hartmann să facă o analiză a Guvernului nou instalat. 

”Cum estimați posibilitatea de a supraviețui trei ani Guvernul Ciucă? Eu, cu rotativa din mai 2023, chiar nu o cred posibilă. Exact ca domnul Sasuli, domnul Ciucă, domnul Iohannis pot spune că nu se poate, dar până la acel moment, când va fi un moment de ruptură, când nu se va putea întâmpla rotativa, cum estimați? Măcar un an și jumătate, avem un guvern stabil?”, a întrebat Bogdan Chirieac. 

”Personal eu nu mai cred că actuala republică, republica unu a României, să îi spunem așa, să luăm după numerotarea Franței, prima republică a României nu cred că mai are resurse de stabilitate. Fiind spus acest lucru, ceea ce mă tem este că tentația militarului Ciucă, nu a omului politic, nu a cetățeanului, ci a militarului Ciucă de a da ordin, să fie bani pentru pensii și au fost bani, să fie șantiere pe pământul patriei, și au fost șantiere. Da? Glumim aici, dar această tentație militărească, scoasă și dată jos din pod pentru civilii politici, care sunt toți ceilalți membri ai guvernului său, nu îmi dau speranțele unei stabilități fundamentale”, a explicat Hartmann, în emisiunea ”Deferiți mass-media”. 

Prima ședință de Guvern a venit cu primele schimbări

”Mai mult decât atât, el a mai făcut o chestiune în prima ședință de Guvern, el a transformat cancelaria primului ministru, care era o instituție fără statut juridic, fără personalitate juridică, într-o instituție cu personalitate juridică și ordonatoare de credite. Adică, pe românește, domnul prim-ministru nu va semna niciun act, ca să nu fie liable (răspunzător - trad.), ca să nu fie el tras la răspundere. Asta e foarte interesant.

Este foarte interesant pentru că a făcut câteva modificări în prima sa ședință de Guvern, care îl protejează. Ăsta e un semn pe care eu personal nu îl văd a fi democratic. Dacă nu ai democrație într-un guvern în care să îți respecți partenerii, în secunda doi ai o problemă fundamentală de stabilitate a propriului tău guvern, mai ales când este vorba de o astfel de alianță”, a spus H.D. Hartmann în analiza sa preliminară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel