Data actualizării:
Data publicării:

Momente cruciale în SUA. Donald Trump, pe cale să fie evaluat de un ofițer de probațiune

Autor: Andreea Deaconescu | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Donald Trump va participa luni la un interviu virtual cu ofițerul de probațiune, ca parte a condamnării sale.

Primul președinte din istoria Statelor Unite care a fost condamnat, Donald Trump, va sta alături de avocatul său, Todd Blanche, potrivit BBC.

Ofițerul de probațiune din New York va folosi acest interviu pentru a constitui un raport înaintea pronunțării sentinței, pe care i-l va oferi judecătorului Juan Merchan, care încă dezbate ce sentință ar trebui să primească Donald Trump. Fostul președinte a fost găsit vinovat luna trecută pentru 34 de capete de acuzare în cazul falsificării unor documente financiare. Pronunțarea sentinței este așteptată pe data de 11 iulie.

Un fost comisar al sistemului de corecție din New York a declarat că interviurile online nu sunt o procedură uzuală. "Este foarte neobișnuit ca un interviu înainte de pronunțarea sentinței să fie desfășurat pe Zoom", a spus Martin Horn. Dar a adăugat că orice vizită a lui Trump la tribunalul din centrul Manhattanului ar fi „extrem de perturbatoare” pentru activitatea curții, mai ales având în vedere prezența Serviciului Secret și a mass-mediei, putând fi nedreaptă pentru alți inculpați care ar putea să nu dorească să fie identificați.

„Așadar, în final, acest lucru ar putea fi mai convenabil pentru ofițerul de probațiune”, a mai spus el. Inculpații din sistemul judiciar din New York nu au, de obicei, avocații prezenți la interviurile de probațiune, conform Associated Press. Cu toate acestea, judecătorul Merchan a permis ca domnul Blanche să fie prezent alături de clientul său luni.

Rapoartele de dinaintea pronunțării sentinței includ informații despre viața personală a inculpatului, istoricul juridic, mijloacele financiare și starea de sănătate. Acestea sunt utilizate de judecător pentru a determina ce pedeapsă ar trebui aplicată. Interviul reprezintă adesea o oportunitate pentru inculpat de a argumenta necesitatea aplicării unei sentințe mai blânde.

Jurații l-au găsit vinovat pe Trump de falsificarea registrelor comerciale pentru a ascunde plățile de bani făcute fostei vedete porno Stormy Daniels în timpul campaniei prezidențiale din 2016. Majoritatea comentatorilor juridici cred că Trump nu va fi condamnat la închisoare, având în vedere lipsa unui istoric infracțional și vârsta sa.

Trump este candidatul prezumptiv al Partidului Republican pentru alegerile prezidențiale. El a susținut în repetate rânduri, fără dovezi, că urmărirea sa penală este motivată politic și reprezintă o încercare de a-l împiedica să recâștige Casa Albă în alegerile din noiembrie. De asemenea, a declarat că va face apel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel