Paradă Ziua Victoriei Moscova: bijuteria militară lui Putin, tacul T-14, a clacat la repetiții
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Foto: Ria Novosti
Foto: Ria Novosti
Un model de tanc rusesc anunțat cu surle și trâmbițe de Rusia a clacat în timpul repetițiilor pentru Parada de Ziua Victoriei, organizată la Moscova pe 9 mai. Armata rusă a lăudat puternic tancul T-14, despre care spunea că este superior mașinăriilor de război vestice.

Este doar a doua apariție în public a tancului T-14 Armata. Joi, mașinăria a rămas obiect de contemplare în Piața Roșie din Moscova, după ce a încetat să mai funcționeze.

Ministrul rus al Apărării, Sergei Shoigu, a fost nevoit să se apropie de tanc pentru a-i face o scurtă inspecție ad-hoc. Militarii au încercat să cupleze tancul la alt vehicul militar, dar tentativa a eșuat. Tancul s-a mișcat doar după ce un expert de la fabrica unde vehiculul a fost creat a preluat controlul.

Conform The Daily Telegraph, o sursă a declarat presei ruse că tancul a cedat nu din cauze tehnice, ci din pricina unei erori a celui care opera tancul.

Vicepremierul Dmitri Rogozin, însărcinat cu problemele Apărării, a numit tancul T-14 o "frumusețe" la începutul acestei săptămâni, în timp ce experții ruși au lăudat superioaritatea acestuia în fața mașinăriilor vestice.

T-14 Armata ar urma să devină principalul tan de luptă al forțelor terestre ruse. Armata va primit 2.300 de bucăți până în 2020.

Incident la granița Poloniei: Motocicliștii lui Putin, "Lupii nopții", opriți de vameși

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel