Moment de reculegere în Parlamentul European
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Un minut de reculegere a fost ținut în Parlamentul European în memoria unui profesor ce a fost decapitat la Paris. 

Parlamentul European şi-a început luni şedinţa plenară cu un minut de reculegere în semn de omagiu pentru profesorul decapitat vineri în Franţa, iar preşedintele instituţiei, David Sassoli, a salutat "lupta" educaţiei împotriva terorii, relatează AFP, scrie Agerpres. 

"Teroarea se combate prin educaţie, prin învăţământ, în care Samuel Paty credea (...). Această luptă este cotidiană, este dusă de milioane de profesori care îşi îndeplinesc misiunea cu curaj şi determinare", a declarat David Sassoli, înainte de minutul de reculegere al celor câţiva eurodeputaţi prezenţi în hemiciclul de la Bruxelles.

Ședințe prin videoconferință 



Şedinţa plenară a Parlamentului European se desfăşoară în principal prin videoconferinţă, din cauza crizei sanitare.

Vineri după-amiază, profesorul de istorie Samuel Paty, în vârstă de 47 de ani, a fost decapitat în apropierea colegiului unde preda, într-un cartier liniştit din Conflans-Sainte-Honorine, la periferia de vest a Parisului, după ce le-ar fi arătat elevilor la o oră caricaturi cu profetul Mahomed. Atacatorul, Abdoullakh Anzorov, un refugiat rus de origine cecenă de 18 ani, a fost apoi împuşcat mortal de poliţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel