Moment de gheață la ONU: Londra, acuzații grave aduse Rusiei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ambasadorul Marii Britanii la ONU, Mark Lyall Grant, a lansat critici viguroase împotriva acțiunilor Rusiei din Ucraina. În fața unui Vitali Churkin impasibil, britanicul a cerut Moscovei să condamne clar grupurile separariste din Estul Ucrainei.

"Știm că cei trei lideri ai așa-zisei Republici Populare a Donețk-ului sunt cetățeni ruși și au venit din exteriorul Ucrainei. Știm că arme, echipamente și suport logistic sunt livrate sistematic de către Rusia grupurilor separatiste, inclusiv 15-25 de tancuri de luptă, artilerie, lansatoare de rachete și alte vehicule blindate. Marea Britanie cere Rusiei să reflecteze cu atenție la situația pe care a creat-o. Îndemnăm Rusia să nu mai susțină grupurile separatiste înarmate și acțiunile lor violente de a destabilzia o țară vecină, de a genera probleme sociale și economice. Să auzim astăzi o condamnare clară și fără echivoc de către Rusia a acestor grupuri înarmate. Ele nu îi reprezintă pe oamenii din Ucraina", a declarat Mark Lyall Grant.

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vitali Churkin, a negat ferm, cu fiecare ocazie, orice implicare a Rusiei în activitățile separatiștilor din Ucraina.

Consiliul de Securitate al ONU, reunit vineri, a cerut o investigație internațională independentă în cazul avionului prăbușit în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel