Urmărește emisiunea live
"Moment critic" în Ucraina. Consilierul pentru securitate al lui Biden, avertisment
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
"Moment critic" în Ucraina. Consilierul pentru securitate al lui Biden, avertisment / Foto: Pixabay, de Defence-Imagery
"Moment critic" în Ucraina. Consilierul pentru securitate al lui Biden, avertisment / Foto: Pixabay, de Defence-Imagery
Consilierul pentru securitate al lui Joe Biden, lansează un avertisment despre situația din Ucraina.

Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Joe Biden, avertizează că Ucraina se confruntă cu o "nevoie acută" de echipamente pentru apărarea sa antiaeriană în "acest moment critic" în care Rusia loveşte masiv siturile sale energetice, transmite Agerpres. El a făcut aceste declarații vineri, la Kiev.

"Recunoaştem nevoia acută de apărare aeriană în acest moment critic când Rusia şi forţele ruse lansează o ploaie de rachete şi de drone iraniene asupra infrastructurii civile a acestei ţări", a declarat Sullivan, în cadrul unui briefing de presă de la preşedinţia ucraineană.

În aceste ultime săptămâni, Rusia şi-a înmulţit loviturile asupra infrastructurilor energetice ucrainene, provocând pene de curent masive în întreaga ţară. Joi seară, 4,5 milioane de ucraineni erau privaţi de electricitate potrivit autorităţilor ucrainene. Vineri dimineaţă, numai la Kiev 450.000 de persoane erau lipsite de electricitate, potrivit primăriei capitalei.

Ce a făcut Jake Sullivan în Ucraina



Jake Sullivan, consilier apropiat al lui Joe Biden, s-a aflat vineri într-o vizită surpriză la Kiev. În capitala ucraineană, el s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru a reafirma "susţinerea de neclintit" a Washingtonului pentru "Ucraina şi poporul său, care îşi apără suveranitatea şi integritatea teritorială", a anunţat Casa Albă.

Consilierul lui Joe Biden s-a întâlnit, de asemenea, cu ministrul apărării ucrainean Oleksii Reznikov şi cu şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean Andrii Iermak.

"Lucrul cel mai important pe care am venit să vi-l spun astăzi (...) este că SUA vor fi alături de Ucraina atâta timp cât va fi nevoie în această luptă. Nu va exista ezitare, diminuare, slăbire a susţinerii noastre", a dat asigurări Sullivan în faţa media la Kiev.

Putin, nou discurs halucinant: Tratăm poporul ucrainean cu respect și căldură. Ne-am amintit ce s-a întâmplat în 1941

Președintele rus Vladimir Putin a spus că ciocnirea Rusiei cu "regimul care a apărut în Ucraina este inevitabilă", iar dacă Rusia nu ar fi lansat o operațiune specială, atunci totul ar fi mers conform celui mai rău caz pentru Kremlin, scrie Interfax.

"Confruntarea Rusiei cu acest regim neo-nazist care a apărut în Ucraina a fost inevitabilă. Dacă nu am fi luat măsurile adecvate în februarie, totul ar fi fost la fel, doar că dintr-o poziție mai proastă pentru noi", a spus Putin.

El a mai afirmat că Rusia a lansat o "operațiune militară specială" în Ucraina pentru a nu repeta greșelile din 1941, când, în ciuda datelor de informații despre inevitabilitatea unui atac al Germaniei naziste asupra URSS, conducerea țării nu a luat măsurile necesare pentru apărare. 

"Ne-am asumat responsabilitatea pentru a preveni o situație mult mai dificilă. Ne-am amintit ce s-a întâmplat în 1941, când, în ciuda datelor de informații despre inevitabilitatea unui atac asupra Uniunii Sovietice, adoptarea măsurilor de apărare necesare a fost amânată și cu ce preț dificil a fost atunci victoria asupra nazismului ", a spus el.

În același timp, Putin a numit situația actuală "dificilă și amară", când "în esență, un popor, se luptă, de fapt confruntarea are loc în cadrul unui singur popor". Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel