Moldova, la un pas de alegeri anticipate
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Vicepreşedintele Partidului Democrat din Republica Moldova (PDM), Andrian Candu, fost preşedinte al Parlamentului, a anunţat vineri de la sediul partidului că în Republica Moldova vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate, informează Radio Chişinău şi Agora.md.

Andrian Candu a acuzat oponenţii politici, blocul ACUM şi Partidul Socialiştilor (PSRM), că "s-au jucat cu ţara în aceste trei luni' şi prin acţiunile lor "au provocat alegerilor parlamentare anticipate". 

El a amintit ca PDM a chemat la dialog Blocul ACUM, care a refuzat oferta şi nu a putut ajunge la un numitor comun cu Partidul Socialiştilor.

Andrian Candu a declarat ca PDM va căuta soluţii legale, astfel ca toate cheltuielile pentru alegerile parlamentare anticipate să fie achitate din bugetele partidelor parlamentare.

Totodată, premierul în exerciţiu Pavel Filip, prim-vicepreşedinte al PDM, a declarat ca executivul îşi va continua activitatea şi va administra problemele curente. El a dat asigurări că alegerile anticipate nu vor afecta achitarea salariilor şi pensiilor.

Vezi și: Președintele Igor Dodon amenință cu dizolvarea Parlamentului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel