Moldova. Moțiune de cenzură împotriva Guvernul Streleț,
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Deputații Partidului Socialist (PSRM) și ai Partidului Comuniștilor (PCRM) din Republica Moldova au depus joi o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Streleț, informează agenția de presă Unimedia.

Motivul care stă la baza acestui document este 'suspiciunea de corupție a premierului Valeriu Streleț'. Moțiunea a fost semnată de 42 de deputați: 22 deputați socialiști și 20 deputați comuniști.

Potrivit legislației în vigoare în Republica Moldova, o moțiune de cenzură poate fi depusă cu 26 de semnături, iar pentru a fi aprobată trebuie să fie votată de 51 de deputați. Aleșii vor examina moțiunea de cenzură joia viitoare, 29 octombrie, potrivit Unimedia.

Facțiunea socialiștilor anunțase marți că va depune o moțiune de cenzură împotriva guvernului Valeriu Streleț sau va susține o moțiune deja existentă la următoarea ședință a legislativului. La rândul său, liderul comunist Vladimir Voronin anunțase tot marți că partidul său ar putea cere la următoarea ședință a legislativului demiterea guvernului Streleț, iar dacă va fi înaintată o moțiune de cenzură împotriva acestuia o va susține.

[citeste si]

Situația politică a Republicii Moldova este  tensionată, în condițiile în care actuala alianță de guvernare (PLDM-PD-PL) pare să se destrame după 'decapitarea' Partidului Liberal Democrat, prin arestarea liderului acestuia, Vlad Filat.

În același timp, forțele proruse din parlament se pregătesc să demită guvernul condus de liberal-democratul Valeriu Streleț, scopul acestora fiind alegerile anticipate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel