Mohammad Murad: Ca să contăm, trebuie să mergem în Piața Victoriei, să adunăm un număr cât mai mare de oameni... Noi nu suntem sindicate! 
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Fotografie creată de Mathias P.R. Reding, de la Pexels
Fotografie creată de Mathias P.R. Reding, de la Pexels
Mohammad Murad, unul dintre cei mai respectați oameni de afaceri din România, a vorbit la DC News TV despre situația HoReCa în aproape doi ani de pandemie.

Mohammad Murad a susținut, la interviurile DC News, că în perioada pandemiei, industria HoReCa nu prea a contat pentru clasa politică. "E o problemă, o durere foarte mare", a adăugat afaceristul.

"Ca să contăm, trebuie să ieșim în stradă, să mergem în Piața Victoriei, să adunăm un număr cât mai mare de oameni... Noi nu suntem sindicate! Noi suntem oameni care, cred, gândim calm, echilibrat, civilizat. Numai prin dialog se poate obține soluția de care avem nevoie toți.", a spus el. 

Turismul suferă în continuare, a precizat apoi Mohammad Murad. "N-am primit niciun pic de ajutor din partea statului. E diferit de toate țările europene care au primit foarte multe ajutoare.", a afirmat omul de afaceri. 

"Trăim o dramă"

Mohammad Murad a lansat și o întrebare către clasa politică, în cadrul interviului: "De ce când veniți cu o regulă europeană o puneți în aplicare a doua zi, dar când este în avantajul nostru vă faceți că nu o vedeți?"

Ce s-a întâmplat cu HoReCa în timpul pandemiei? Ei bine, "30% din această industrie, zic eu, și-a închis ușile, a intrat în faliment. E foarte mare procentul. M-a speriat foarte mult transferul din partea companiilor mici. Multe restaurante și-au schimbat proprietarii în acești doi ani și de aici, transferul de la mic la mare. La fel și la hoteluri.", a mai dezvăluit Mohammad Murad. 

Potrivit omului de afaceri, "trăim o dramă". Mohammad Murad vede situația din HoReCa astfel: "Un om care a muncit 20 de ani, a plătit la zi toate dările către stat, s-a întâmplat într-un an-doi să nu mai aibă resurse și rezerve și atunci este nevoit să vândă către o companie mai mare sau o multinațională. Presiunea pusă pe noi nu a făcut altceva decât să ne ducă la un pas de vânzare, către companiile care au rezerve."

VEZI ȘI: Mohammad Murad, apel către Ciucă: După fiecare apariţie publică, trebuie să ne aşteptăm la un raid de controale. Și noi plătim taxe, nu doar multinaţionalele

Urmărește interviul complet aici

În interviul exclusiv DC News, Mohammad Murad abordează problema HoReCa, măsurile actualului Guvern, soluțiile produse de el și face și o analiză a sectorului după doi ani se pandemie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel