Mohammad Murad: Dacă nu intervine statul, peste 30% din industria HORECA nu-şi mai revine!
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Omul de afaceri Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din România, fondator şi preşedinte Phoenicia Hotels, a tras un semnal de alarmă cu privire la situaţia în care se află sectorul HORECA din România, afectat puternic de restricţiile impuse pentru limitarea răspândirii Covid-19. 

"Când statul avea nevoie de bani în plus ne trezeam cu câte o nouă taxa. Şi noi am fost partenerii care am spus: ‘da, plătim, e OK, e momentul în care România are nevoie de noi’. Acum am apelat, după 20-30 de ani de activitate economică, la stat să spunem că acum noi avem nevoie iar aşa cum ştiţi, răspunsurile sunt pierdute prin ministere. (…) 20% grad de ocupare la nivelul industriei hoteliere înseamnă pierdere sigură. Doi: domnul Arafat spune că nu se poate ajunge la revenire 100%; noi nu vrem asta, nu vrem să intrăm pe actul medical, dar pe de altă parte nu dorim să murim.

E o problemă majoră. Dacă nu intervine statul, la ora actuală avem peste 30% din industria HORECA nu-şi mai revine, iar această cifră va creşte cu fiecare zi. Nu avem rezistenţa altor ţări – Italia, Franţa, Spania, Germania. Singurul sector economic cu 99% capital românesc este turismul. Dacă pierdem acest sector foarte important pentru România, e un lucru trist şi din păcate din nou dăm dovada că nu suntem buni decât declarativ. Avem nevoie de fapte concrete", a declarat Mohammad Murad în cadrul dezbaterii ”Testarea COVID în România, la un an de la debutul pandemiei COVID”.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel