Modificările Codului Fiscal, adoptate. Chirieac, mesaj direct către PSD: Nu vreţi să ne lăsaţi cum suntem? Nu vă mai îngrijiţi de noi
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Guvernul României
Guvernul României
Analistul politic Bogdan Chirieac a venit cu o cerinţă către PSD, după ce au fost anunţate modificările pe care coaliţia vrea să le aducă în Codul Fiscal.  

Declaraţiile au fost făcute la România TV unde, printre alţii, era invitat şi senatorul PSD Florian Bodog. 

"În ceea ce priveşte Codul Fiscal, aşa cum am văzut, există măsuri care cresc sau nu scad veniturile care intră în buzunarele românilor. Eu aş zice că le cresc. Vorbim de românii care câştigă sume mai mici. Vă dau câteva exemple. Deducerile pentru salariile mici. Creşte nivelul salariului brut de 4550 lei pentru care se acordă aceste deduceri. Asta înseamnă că cei care câştigă puţin vor plăti mai puţine impozite. Deduceri suplimentare pentru tineri. 15% din valoarea impozabilă pentru tinerii sub 26 ani cu salarii până la 4550 lei brut. Deduceri suplimentare pentru copii. Câte 100 lei din valoarea impozitată pentru copil, la întreţinere, tot pentru cei cu salarii brute până la 4550. Ei au nişte facilităţi care îi vor lăsa cu mai mulţi bani în buzunar", a spus Florian Bodog, senator PSD. 

"Domnule senator, nu sunteţi dvs de vină, dar nu vreţi să ne lăsaţi aşa cum suntem? Să nu vă mai îngrijiţi de noi? Nu faceţi altceva decât să loviţi năprasnic în mediul de afaceri, năprasnic în industrii. Le puneţi în genunchi, cum e industria construcţiilor. Şi loviţi în tot ce înseamnă capitalism român prin scăderea plafonului de la 1 milion de euro cifră de afaceri la 500.000 euro cu impozitul global de 1%.

Vă mai dau un exemplu, dle senator. Ministrul german al Finanţelor a spus că nu vor majora taxele şi impozitele pentru că ar fi crimă împotriva economiei Germaniei. Or fi nebuni nemţii ăştia? Nu ştiu, om fi noi mai deştepţi... Nu ştiu altă ţară, în afară de România, care să fi majorat taxele şi impozitele în criză, cum vrea să facă România!", a replicat Bogdan Chirieac. 

Noile măsuri fiscale, adoptate oficial: „Nu este oportun şi nici necesar să facem ajustări radicale”

Guvernul a adoptat vineri forma finală a ordonanţei de modificare a Codului fiscal, câteva măsuri urmând să intre în vigoare la începutul lunii viitoare, a anunţat ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, în briefingul care a urmat şedinţei Executivului.

"Astăzi am adoptat forma finală a ordonanţei privind modificările la Codul fiscal. Sunt o o serie de măsuri care intră in vigoare de la 1 ianuarie 2023 şi câteva măsuri care intră în vigoare începând din data de 1 august 2022.

O să accentuez această chestiune privind abordarea echilibrată pe această reformă fiscală, pentru că au fost o serie de poziţii ale mediului public prin care s-a solicitat o abordare mai radicală.

Guvernul a considerat că, la acest moment, având în vedere situaţia complicată prin care trecem, nu este oportun şi nici necesar să facă ajustări radicale de mediu fiscal ci este bine să-şi continue traiectoria de susţinere a mediului de afaceri şi de consolidare a mediului de afaceri onest", a subliniat ministrul Finanţelor.

Termenul de intrare în vigoare a impozitului de 1% pe cifra de afaceri pentru sectorul HoReCa va fi 1 ianuarie 2023, a anunţat, vineri, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, la finalul şedinţei de Guvern în care a fost adoptată forma finală a ordonanţei de modificare a Codului fiscal.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel