Data actualizării:
Data publicării:

Modificări fiscale. Cum strânge Guvernul cureaua. Marcel Ciolacu, război cu sporurile: ”Sunt peste 50, este incredibil!” Mesaj pentru cei care vin la muncă să se joace Solitaire

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Premierul Marcel Ciolacu face anunțurile momentului. 

Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu ministrul de Finanțe în special despre Ordonanța de Urgență ce urmează să fie promovată de Guvernul României, ”în ceea ce privește partea de reduceri de cheltuieli din sistemul bugetar”. Prim-ministrul a precizat că vorbim despre peste 50 de măsuri. Marcel Boloș și-a exprimat convingerea că ministrul Marcel Boloș va oferi mai multe detalii. 

”Vorbim despre prima reformă reală în ceea ce privește sistemul bugetar” declară Marcel Ciolacu, adăugând că ”Este pentru prima oară când un Guvern al României își asumă o astfel de abordare. S-a pornit în 2019 cu o datorie publică de 37% și cu un deficit bugetar de 2,7 - 2,9%. După două guvernări nefericite, am ajuns la un deficit de 9,2%, fiind singurul stat din UE care are un acord în ceea ce privește deficitul excesiv. Sunt multe măsuri care se iau și mi-aș fi dorit să fi fost luate din timp, când existau semnale clare că este puțin probabil să ne încadrăm în deficitul asumat pentru anul acesta. Vorbim de o stabilitate economică în România, nu de o criză economică, nu vorbim de recesiune” a continuat premierul. ”Cred că cel mai important este să continuăm dialogul cu Comisia Europeană ca să nu fie blocate fondurile europene” a transmis el, convins că ”împreună” vom evita acest lucru, printr-o negociere corectă cu CE. 

Marcel Ciolacu a spus că nu caută vinovați și nici nu-și asumă doar pe cele bune. Toate măsurile propuse de către ministrul Marcel Boloș sunt corecte, apreciază Marcel Ciolacu. 

”Este timpul ca cei care muncesc să primească salarizarea corectă, sporuri, iar cei care merg la muncă să se joace Solitaire, de zeci de ani, să caute în altă parte acest mod de a munci. Sunt peste 50 de sporuri. Este incredibil unde a ajuns acest fenomen” afirmă premierul. 

”Nu pot să regret că aceste măsuri nu s-au discutat din februarie - martie. Sunt măsuri care au efecte imediate și efecte indirecte, cum sunt cele cu 200.000 de locuri vacante, unele bugetate, altele nebugetate” a mai declarat Ciolacu, anunțând și o plafonare a sporurilor, dar și a pensiilor speciale: ”Nu putem avea sporuri mai mari decât salariul sau pensii speciale mai mari decât ai avut veniturile. Mai mult, să te și pensionezi la 42 - 45 de ani!”. 

”Nu putem să avem venituri mai mari decât președintele României, dar să solicităm să primim și tichete de vacanță” a mai atras atenția Marcel Ciolacu. 

Premierul vede o diferență majoră între impozitarea muncii și impozitarea capitalului, precizând că-și asumă în totalitate reformele. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel