Modificări de trasee și de indicative ale liniilor  în București - Ilfov
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
După culegerea și analizarea primelor informații referitoare la gradele de încărcare a vehiculelor, dar și pe baza solicitărilor primite de la călători și instituții, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a decis aplicarea, începând de sâmbătă, 29.05.2021, de noi măsuri de optimizare a liniilor din București:

– liniile de autobuz 102 și 202 vor fi comasate, iar noua linie – care va păstra indicativul 102 – va circula între terminalele „Gara Progresul” și „Cora Pantelimon”. Practic, linia 102 va fi prelungită de la Bulevardul Basarabia până la Cora Pantelimon, iar linia 202 va fi suspendată.

– liniile urbane de autobuz 601 și 682 vor avea alte numere de linie (indicative): astfel, tot de sâmbătă, linia 601 va deveni linia 201, iar linia 682 va deveni linia 382. Traseele rămân nemodificate, iar autobuzele vor circula timp de două luni atât cu noul indicativ – la fronton, cât și cu vechiul indicativ, afișat pe parbriz, pentru ca pasagerii să identifice rutele.

– pentru a sprijini proiectul Primăriei Municipiului București, „Străzi Deschise”, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a dispus ca în toate zilele de weekend din perioada 29.05.2021 – 17.10.2021, între orele 11.00-22.00, autobuzele liniilor 361 și 783 să circule pe trasee modificate. Astfel, până la jumătatea lunii octombrie, în zilele de sâmbătă și duminică, linia 361 va funcţiona pe sensul spre Piaţa Unirii pe traseul de bază între terminalul „Complex Comercial Băneasa” şi Piața Arcul de Triumf, apoi pe un traseu modificat pe Bd. Mareşal Constantin Prezan, Bd. Aviatorilor, Bd. Lascăr Catargiu, Bd. Gheorghe Magheru, Bd. Nicolae Bălcescu, Bd. I.C. Brătianu, rond Piața Unirii, terminal „Piața Unirii 2”.

- la rândul ei, linia expres 783 va funcţiona pe sensul spre Piaţa Unirii pe traseul de bază între terminalul „Aeroportul Internațional Henri Coandă” şi Piața Arcul de Triumf, apoi pe un traseu modificat pe Bd. Mareşal Constantin Prezan, Bd. Aviatorilor până la Piața Victoriei, după care va reveni la traseul de bază. Proiectul „Străzi Deschise” cuprinde șapte zone, 34 de străzi și 11,66 km de artere care, în weekend, vor fi redate exclusiv pietonilor, pentru promenadă.

– pe de altă parte, începând de luni, 31 mai a.c., linia de autobuz 361 va fi modificată pe sensul spre Piața Unirii pe tronsonul Bulevardul Națiunile Unite – Strada Libertății – Bulevardul Unirii, astfel: Terminal „Complex Comercial Băneasa”, Șos. București-Ploiești, Șos. Pavel D. Kiseleff, Piața Victoriei, Calea Victoriei, Pod Naţiunile Unite, Splaiul Independenţei, rond Piața Unirii. Sensul spre Complex Comercial Băneasa rămâne neschimbat.

Reamintim că în acest an, în perioada mai – septembrie, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) va reorganiza rețeaua de transport public de călători la nivelul întregii regiuni, în vederea optimizării acesteia. TPBI va analiza toate propunerile călătorilor și, întrucât în această perioadă ar putea apărea necesitatea unor modificări punctuale pe anumite linii, așteaptă din partea publicului sugestii și informații referitoare la funcționarea liniilor de transport la adresa de e-mail [email protected].

TPBI este primul organism, creat la nivel regional, care a fost constituit sub forma unei structuri de cooperare a celor 42 de autorități publice locale din regiune, primind mandat din partea acestora pentru înființarea, organizarea, reglementarea, exploatarea, monitorizarea și gestionarea serviciului de transport public de călători pe toată aria de competență, conform Regulamentului CE 1370/2007. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel