Modificări Cod Fiscal. Dorin Bădulescu (PMP): S-a săpat deja groapa IMM-urilor!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
România, țara modificărilor fiscale - în 7 ani de zile, Codul Fiscal a fost schimbat de 554 de ori
România, țara modificărilor fiscale - în 7 ani de zile, Codul Fiscal a fost schimbat de 554 de ori
Politicianul Dorin Bădulescu (PMP) trage un semnal de alarmă privind modificările Codului Fiscal, subliniind că „s-a săpat deja groapa IMM-urilor”.

„S-a săpat deja groapa IMM-urilor!

Ieri a fost publicata ordonanța de modificare a Codului Fiscal prin care un IMM fără vreun angajat va plăti impozit pe profit 16% in loc de 3% la cifra de afaceri. La asta se adauga și creșterea impozitului pe dividende de 3%.

Pe langă faptul ca a majora impozitele in timp de criza este o idioțenie economică, măsura de mai sus este și discriminatorie, dar și neconstituțională.

Este discriminatorie pentru ca înfrânge voința societății de a nu angaja pentru ca nivelul activității nu impune, iar munca neremunerată a administratorului este suficientă pentru funcționarea societății.

Este neconstituțională pentru ca pe o cale ocolita, ocultă este afectat grav dreptul la liberă inițiativă.

Eu nu știu ce rol mai au liberalii in acest Guvern. O astfel de măsură ar fi trebuit să aibă ca efect ieșirea lor imediată de la guvernare, însă probabil au pierdut demult din vedere ca dreapta înseamnă protejarea și stimularea liberei inițiative.

S-a gândit oare vreuna din “mintile luminate” care au conceput aceasta reglementare ca efectele vor fi închiderea ori suspendarea activității a numeroase IMM-uri, creșterea evaziunii ori trecerea unor venituri in zona gri?

S-a gândit oare cineva ca acele IMM-uri care aveau o activitate redusă și plăteau impozit pe cifra de afaceri (mai mic dar plăteau) vor fi nevoite sa închidă? In niciun caz nu vor angaja pe cineva.

S-a gândit careva ca era mai bine 3% din venituri decât 16% din ZERO sau 8% din ZERO dividende când o sa introducă patronii cheltuielile sau când cumpărăturile zilnice o sa fie parte a cheltuielilor firmelor?

Ce vor spune SRL -urile ce sunt deținute de medicii de familie sau de veterinari? Li s-a săpat groapa.

Cred cu tărie ca aceasta reglementare trebuie adusă in fata Curtii Constituționale cât mai curând și voi cauta calea sa o fac!”, a scris Dorin Valeriu Bădulescu, pe pagina sa de Facebook.

Citește și - Dorin Bădulescu (PMP): „Trebuie să fii nebun ca in plină criza să propui creșteri de impozite și taxe!”

Politicianul Dorin Bădulescu (PMP) a scris pe Facebook o critică acidă asupra coaliției de guvernare, formată din PNL, PSD și UDMR.

„Trebuie să fii nebun ca in plină criza să propui creșteri de impozite și taxe!

Întotdeauna când Romania a avut dificultăți, guvernanții s-au gândit sa mărească fiscalitatea și niciodată efectul nu a fost cel așteptat.

Poate se încasează niște bani pe termen scurt, dar pe termen lung vom deconta facturi uriașe!Măsurile propuse lovesc direct in IMM-uri fără a fi vreo urma de îndoiala. Răspunsul firesc va fi dispariția de locuri de munca și un nou exod al forței de munca in afara, după părerea mea.

Dacă tot apar astfel de măsuri de constrângere, orice guvernant sănătos la cap s-ar gândi cum sa limiteze efectele ce vor apare.Lipsa forței de munca e o realitate groaznica de ceva timp, capitalul autohton este sugrumat de fiscalitate și atunci ce se întâmpla? IMM-urile afectate fie vor inchide, fie vor continua și se vor confrunta cu veșnica problema a reducerii cheltuielilor cu impozitele luând in calcul inclusiv renunțarea la unii angajați.

De aceea, pentru a se atenua astfel de măsuri, de ce guvernul nu se gândește cum sa prevină fenomenul, ba chiar sa atragă forța de munca?Una din soluții este simpla: posibilitatea ca IMM-urile sa le poată da angajaților vouchere de vacanta deductibile din impozitul pe salarii și nu din cheltuieli cum este acum. Așa se obține stabilitate și se poate menține forța de munca.”, a scris Dorin Bădulescu. Vezi articolul aici!

Citește și - Avertismentul lui Coșea: Dacă nu punem economia în mişcare şi nu rezolvăm problema facturilor la energie până în toamnă, vom avea mari probleme

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel