Moderna: A treia doză de vaccin „neutralizează” variantele periculoase de Covid-19 (preliminar)
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Datele despre noul vaccin Moderna adaptat la varianta Omicron vor fi disponibile în martie / Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Datele despre noul vaccin Moderna adaptat la varianta Omicron vor fi disponibile în martie / Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Un vaccin modificat pentru a se plia pe diversele variante ale coronavirusului „neutralizează” mutațiile braziliană și sud-africană ale SARS-CoV-2, transmite Moderna.

Conform The Sun, cele mai noi studii clinice au dovedit că o a treia doză a vaccinului său deja disponibil și în România sau o nouă doză de vaccin experimental modificat crește imunitatea împotriva celor două variante periculoase. Moderna explică și că dozele suplimentare făcute de cei care primiseră deja cele două doze Moderna creează mai mulți anticorpi și împotriva variantei originale de Covid-19.

Datele sunt încă preliminare și rezultă dintr-un studiu cu 40 de persoane. La două săptămâni distanță de la inoculare, Moderna spune că atât rapelul secund, cât și vaccinul experimental a crescut nivelul de anticorpi din sânge pentru a neutraliza mutațiile periculoase are virusului. „În timp ce încercăm să oprim pandemia, vrem să rămânem vigilenți în timp ce virusul evoluează”, a transmis CEO-ul Moderna, Stephane Bancel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel