Mobilizare uriașă la meciul de debut al Israelului, în turneul de fotbal, la JO 2024
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @EyeEm
FOTO: Freepik @EyeEm
Securitatea meciului dintre Israel și Mali, în turneul olimpic de fotbal, va fi asigurată de o mie de polițiști.

Autoritățile franceze vor mobiliza o mie de polițiști pentru a asigura securitatea primului meci al reprezentativei de fotbal a Israelului la Jocurile Olimpice de la Paris, partidă disputată împotriva selecționatei Mali și care este programată pentru miercuri seară pe Stadionul Parc de Princes din Paris, a anunțat ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, citat de AFP, scrie Agerpres.

”În această seară, la Parc des Princes, o mie de polițiști se vor asigura că suntem acolo pentru sport”, a spus Darmanin, subliniind că ”este un meci important pentru sistemul de securitate și din această cauză face obiectul ”unui perimetru antiterorist”.

Citește și: Jocurile Olimpice de la Paris se confruntă cu multe potențiale amenințări la adresa securității

Protocol de securitate pentru Israel, din cauza conflictului din Orientul Mijlociu

Pe fondul tensiunilor provocate în întreaga lume de războiul dintre Israel și Hamas în Fâșia Gaza, delegația israeliană va beneficia de un protocol de securitate important în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris.

În acest context, o sursă din cadrul poliției franceze a declarat pentru AFP că ”se așteaptă la acțiuni de perturbare în jurul stadionului” și a considerat posibil ”ca oamenii să se insulte între ei în tribune” sau să existe ”persoane care să fluiere sau să scoată steaguri, de exemplu în timpul imnului”.

După meciul de miercuri cu Mali, selecționata Israelului urmează să mai înfrunte în cadrul Grupei D de la JO 2024 echipele Paraguayului (27 iulie, tot pe Parc des Princes) și Japoniei (30 iulie, la Nantes).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel