Data actualizării:
Data publicării:

Mobilizare pe Autostrada Soarelui, pentru a salva un câine. Proprietarii ar fi murit în accident - Foto în articol

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Mai mulți oameni s-au mobilizat pentru a salva un câine, după ce proprietarii animalului ar fi murit într-un accident.

VEZI ȘI: Să cinstim câinii nu doar pe 26 august, ci-n toate zilele de dinainte și după! Mesaj pentru cei care încă se mai gândesc dacă e bine sau nu să-și ia un cățel

Este mobilizare pe Autostrada Soarelui. Mai mulți internauți vor să salveze un câine, după ce proprietarii acestuia ar fi murit într-un accident. Animalul ar fi reușit să se salveze, ieșind pe geamul mașinii, dar rătăcește de 4 zile pe Autostrada Soarelui, riscând să fie accidentat de mașinile care circulă cu viteză.

"După ora 14 ne adunăm pe Autostrada Soarelui - km 150, să încercăm să prindem câinele! Mai există persoane care vor să ne ajute? Cane corso pe autostradă!!! Am înțeles de la niște oameni de acolo că proprietarii au murit în accident, iar el a sărit pe geam și stă acolo de 4 zile", se arată într-o postare care circulă pe rețelele sociale.

Câinele, observat de șoferi

Prezența câinelui pe autostradă fusese anunțată încă de ieri. Se pare că animalul a fost observat de către un șofer care ulterior i-a alertat pe iubitorii de animale dispuși să intervină pentru a-l salva.

"A2 km 154 (între Cernavodă și Fetești), umblă pe banda de urgență când pe un sens când pe altul. Pare să fie un Cane Corso cu o zgardă maro închis sau neagră. Am înțeles că de vre-o 2 zile umbla pe aici. În alta postare de care nu mai dau înțelesesem că stăpânii au făcut accident, dar nu înțeleg cum l-au putut abandona", se arată într-un mesaj postat de către Sichigea Adi pe pagina de Facebook a SOS Animal Rescue RO.

Captură foto Facebook Sichigea Adi / SOS Animal Rescue RO

L-ați văzut pe Toby? Stăpâna cățelului pune la bătaie 1.000 de euro dacă îl găsiți

O cititoare DC News ne-a cerut ajutorul. Și-a pierdut cățelul și, chiar dacă a trecut mult timp de atunci, speră să-l găsească.

Pe 30 aprilie 2024, în jurul orei 8:00 dimineața, din satul Sorești, din comuna Zărnești, județul Buzău, a dispărut Toby. Cățelul a fost furat, spun stăpânii lui. Incidentul s-a petrecut extrem de rapid, în doar 5-8 minute, lăsând familia tristă și fără niciun indiciu clar despre soarta cățelului lor.

Toby nu este doar un câine obișnuit; el are semne distinctive care îl fac ușor de recunoscut: o pată neagră vizibilă pe spate și pe unul dintre picioare, capul de culoare albă și o pată de păr maro lângă unul dintre ochi. În plus, Toby este microcipat și sterilizat, ceea ce face posibilă identificarea lui prin scanare, dacă va fi găsit. Aceste informații sunt esențiale în speranța de a-l recupera pe Toby cât mai repede.

Viorel Petruța, stăpâna lui Toby, a lansat un apel emoționant către comunitate și publicul larg, implorând ajutor pentru a-și recupera prietenul patruped. Familia a anunțat că oferă o recompensă de 1.000 de euro și un cadou surpriză oricărei persoane care poate furniza informații ce duc direct la găsirea lui Toby. Mesajul este simplu și puternic: „Toby este numele meu, ajutați-mă să ajung acasă, la familia mea!”.

Cei care l-au cunoscut pe Toby știu cât de mult înseamnă acest câine pentru familia Petruței. Toby a fost alături de ei în momentele grele, dar și în cele de bucurie, iar dispariția lui a lăsat un gol imens. În ciuda eforturilor depuse până acum, căutările nu au avut încă succes, iar familia se bazează pe solidaritatea comunității pentru a-l aduce înapoi acasă.

Familia își pune toată speranța în puterea comunității și în empatia oamenilor. Stăpâna crede că cineva, undeva, a văzut sau știe ceva care ar putea conduce la recuperarea lui Toby. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel