Mobila de lemn va fi ca nouă. Un produs ieftin și natural îi redă strălucirea în câteva clipe
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Mobila de lemn va fi ca nouă. Un produs ieftin și natural îi redă strălucirea în câteva clipe. Sursa - pixabay.com
Mobila de lemn va fi ca nouă. Un produs ieftin și natural îi redă strălucirea în câteva clipe. Sursa - pixabay.com
Ca să ne simțim confortabil în casa noastră, trebuie să facem curățenie și ordine: să ștergem praful, să spălăm podeaua și să aspirăm covoarele.

În bucătărie,  nu este suficient să spălăm vasele, să curățăm blatul de lucru și să ștergem toate electrocasnicele pe care le folosim. Dulapurile de bucătărie sunt, deseori, uitate de gospodine. Dar indiferent de materialul din care sunt făcute, dulapurile din bucătărie sunt pline de praf și grăsime. 

Curăță plasele de la geamuri înaintea sezonului rece. Nu trebuie să le demontezi

Iar dacă mobila de bucătărie este din lemn, lucrurile se complică. Pentru că acest material nobil tinde să absoarbă și mai mult substanțele uleioase. Iar dacă nu le vom curăța temeinic, ne putem trezi că avem dulapuri cu un aspect neglijat, care dau senzația de igienă precară.

Dacă nu avem la dispoziție produse degresante, nu trebuie să ne facem griji. Există un truc de-al bunicii, care ne va ajuta să redăm mobilei splendoarea de odinioară.  Același produs poate fi folosit și pentru uși și ferestre, dacă sunt făcute din lemn. 

Elimina ușor grăsimea de pe aragaz și de pe blatul de lucru. Cel mai eficient truc

Dacă există un lucru care dă o senzație de murdărie și de igienă proastă, acesta este grăsimea de pe dulapurile din bucătărie, uși și mânere. Desigur, putem preveni ca murdăria și grăsimea să se acumuleze, ștergând zilnic dulapurile și aparatele electrocasnice.  

Iată cum se prepară un degresant natural în câțiva pași, din  ingrediente care costă foarte puțin și pe care le avem acasă. Luăm 120 ml de oțet alb, 120 ml de ulei, câteva picături de ulei esențial  preferat, o sticlă cu pulverizator și o cârpă moale.

Nu aruncați covorașul din baie, care pare uzat. Îl puteți face din nou pufos și moale. Iată cum

Trebuie să amestecăm uleiul și oțetul cu grijă, până când sunt bine omogenizate. Adăugăm apoi uleiul esențial. Amestecam din nou și punem lichidul în sticla cu pulverizator. Procedăm apoi la pulverizarea detergentului pe toate suprafețele pe care dorim să le degresăm și în special pe mobilierul de bucătărie.

Dacă murdăria este veche și încăpățânată, lăsăm degresantul să acționeze câteva minute. Oțetul are o acțiune  degresantă puternică, iar, datorită uleiului, lemnul  nu va avea de suferit și va deveni strălucitor. Uleiul esențial folosit va umple bucătăria cu un miros plăcut.



BONUS. Geamuri curate, strălucitoare și fără dungi: cele mai bune trucuri 

Una dintre activitățile casnice, curățarea geamurilor și a oglinzilor rămâne una dintre cele mai puțin preferate. Este o muncă lungă, plictisitoare, care necesită atenție și precizie.

Problema principală sunt petele care rămân și care formează halouri enervante și inestetice. Este atât de deranjant să vezi cum un geam aparent curat să fie plin de urme la lumina soarelui. Așadar, iată cele mai bune trucuri pentru a avea geamuri și oglinzi strălucitoare și fără dungi.

Nu mai aruncați cremele de protecție solară, care au expirat: iată cum le puteți folosi

În primul rând, trebuie să curățați cu grijă ramele geamului și ale oglinzii. Puteți folosi o cârpă moale din microfibră pentru a îndepărta orice reziduu. Această operațiune va împiedica praful să ajungă pe sticla curată.

O atenție deosebită trebuie acordată materialului din care sunt făcute ramele. Lemnul, de exemplu, nu necesită niciun tip de detergent. Într-adevăr, ar fi mai bine să-l evitați cu totul. Luați mai bine o cârpă umedă, bine stoarsă, astfel încât  umezeala să nu intre în lemn. Când vine vorba de PVC, se poate folosi un degresant ușor.

Pentru sticlă se poate folosit puțin săpun de vase diluat cu puțină apă caldă. Dacă sticla geamului este foarte murdară, se poate folosi o soluție de apă cu 3 linguri de peroxid de hidrogen și o lingură de bicarbonat. Nu uitați că microfibra este o țesătură excelentă pentru acest tip de activitate, deoarece curăță și îndepărtează petele fără să zgârie geamul.

Condimentul care readuce la viață o orhidee: planta va înflori spectaculos și va înfrumuseța casa

Oțetul și săpunul lichid sunt produse excelente de turnat în apă pentru a crea amestecuri cu care să curățați geamurile.

100 ml de oțet sunt suficiente pentru o jumătate de litru de apa fierbinte. De asemenea, puteți folosi o lingură de săpun la jumătate de litru de apă fierbinte. Detergentul de vase este, de asemenea, excelent.

Nu toată lumea știe că pentru a face geamurile să strălucească se poate folosi și un cartof tăiat în jumătate.

Pulverizați acest produs pe mobilă și țesături și casa va mirosi plăcut. O idee genială și rapidă

Frecați geamul cu partea tăiată a cartofului, apoi clătiți cu apă fierbinte. Sticla va fi curată și fără dungi. 

Atenție: nu folosiți niciodată detergenți fără a-i dilua în apă. Nu folosiți bureți sau cârpe abrazive pentru a evita zgârieturile. Hârtiile absorbante, de asemenea, sunt interzise. Folosiți un tricou vechi dacă nu poți folosi o cârpă de microfibră. Și un ultim mare secret: geamurile se spală cu apă fierbinte. Nu folosiți niciodată apă rece!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel