Moartea și opera lui Nicolaescu, pe Facebook
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu, val.vilcu
WhatsApp

Nu am pretenția că grupul meu de prieteni virtuali reprezintă un eșantion reprezentativ, nici nu vreau să demonstrez ceva. Am încercat pur și simplu să privesc evenimentul/ tragedia/știrea/spectacolul prin fereastra oferită de Facebook.  Majoritatea celor care nu au legătură cu presa au deplâns pierderea regizorului Sergiu Nicolaescu, ori și-au amintit cum au văzut ei Mihai Viteazul sau Dacii. Politicienii au dat mesaje politice, cum ar fi :” Astazi am primit vestea trista ca maestrul Sergiu Nicolaescu a plecat dintre noi. Dumnezeu sa-l ierte pe unul dintre cei mai iubiti romani!”. Cei din presă au avut păreri împărțite. Iată-le:

Sidonia Bogdan
Tre' sa scriu o pagina de ziar, adica 8000 de semne despre Nicolaescu. Numai titlurile filmelor insumeaza vreo 3000 de semne, deci o sa ma descurc.

Sergiu Silviu, recomandă un text al lui Ioan Stanomir

 Elogiul mareşalului Antonescu era în perfect acord cu ideologia autarhică şi naţionalistă dominantă  la mijlocul anilor 1990. Dincolo de nostalgie, dincolo de atractivitatea câtorva dintre creaţiile sale, posteritatea lui Sergiu Nicolaescu se cere plasată sub semnul totalitarismului ceauşist şi al instrumentelor sale de propagandă.

Cătălin Sturza

Printr-un paradox al gusturilor populare – dar şi al marketingului –, filmele sale recente, oricât de slabe, reuşeau să aducă mai mulţi spectatori în săli decât filmele infinit mai bine construite ale concurenţilor săi tineri. E un fapt firesc, dacă ne raportăm strict la publicul măsurat în cifre, deoarece numele lui Sergiu Nicolaescu e un brand puternic, iar brandul e cel care atrage consumatorii.

Patrick Andre de Hillerin o citează pe Madi de Hillerin

Acum tre' sa ne uitam 24/24 la filmele lui Nicolaescu...Profit de ocazie sa-i doresc lui Marian Nistor viata lunga!!

Victor Ciutacu
Bai, mancatorilor de rahat, cu ce-a fost Sergiu Nicolaescu mai propagandist decat Stalone, Arnold sau Bruce Willis? Sau aia promovau democratia si inaltele valori si traditii ale pieilor rosii, iar istoria noastra pute?
Nicoleta Balaci
Si inca o parere personala, chiar daca, poate, deranjez: formularile alea de la stiri cu "s-a dus sa regizeze/dirijeze/cante in cer" sunt ca o compunere de clasa a patra prezentata la olimpiada de romana de clasa a douasprezecea, faza pe tara.
Vlad Mercori
"Salut decizia lui Sergiu Nicolaescu de a fi incinerat si ma amuza oftica BOR-ului. Poate se mai deschid niste minti."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel